Stavbu domu z cihel HELUZ názorně ukazuje nová video příručka

Autor: HELUZ (60 příspěvků)
31. 3. 2020
0 komentářů
Komerční
V primetimu, tedy v hlavním vysílacím čase našich televizních stanic tento nový seriál neuvidíte, ale chystáte-li se na stavbu domu, neměl by Vám uniknout. Šest dílů video seriálu natočeného společností HELUZ vás během několika minut provede všemi fázemi stavby domu, od projektové dokumentace přes založení právního šáru cihel a technologii zdění až po řešení konstrukčních detailů doplňkovými cihlami HELUZ. Video navazuje na tradiční Prováděcí příručku vydávanou společností HELUZ pro ty, kteří staví svépomocí nebo si chtějí ohlídat kvalitu práce řemeslníků.

Stavebníkům chceme poskytovat nejen kvalitní a kompletní stavební systém z cihel HELUZ, ale i maximální servis a poradenství při samotné stavbě, aby se jim s našimi materiály jednoduše a rychle pracovalo. Proto jsme před lety připravili Prováděcí příručku s podrobnou obrazovou dokumentací, která stavebníkovi poradí na každém kroku do nejmenšího detailu, a nyní jsme natočili ještě názornější video příručku,“ uvedla k seriálu Andrea Stejskalová, manažerka marketingu společnosti HELUZ. Na začátku všeho je Příprava před stavbou (1. díl), kdy je třeba se seznámit s projektovou dokumentací, rozvrhnout si časový harmonogram, zajistit stavební připravenost, bezpečnost práce a pečlivě promyslet další činnosti související se zahájením stavby. Stavebníci mohou využít např. užitečnou službu – výpočet spotřeby materiálu zdarma od společnosti HELUZ, stačí navštívit stránky www.heluz.cz. A tím servis společnosti HELUZ nekončí, proces výstavby např. usnadní návrh kladečského plánu stropu, vypracování průkazu energetické náročnosti budovy PENB, výpočet spalinové cesty, služby statika či konzultace s technickým poradcem HELUZ přímo na stavbě. K dispozici je také půjčovna pomůcek, v níž si stavebník může zapůjčit nářadí a nemusí si jej tedy zbytečně kupovat. Po administrativní přípravě lze přistoupit k samotné stavbě, což je námět dalších dílů, Založení stavby (2.), Technologie zdění (3.), Založení první řady (4.), Stavba stěn (5.) a Stavební výplně (6.). Shlédnutím video příručky se dozvíte, že ke klasickým metodám nově přibyla speciální systémová zdící malta pro tenkou spáru HELUZ SIDI, určená pro zdění vnitřních i vnějších nosných stěn z broušených cihel. HELUZ SIDI se nanáší rychle a úsporně pomocí systémového válečku. Video navazuje na Prováděcí příručku HELUZ, která je zdarma k dispozici na webu společnosti HELUZ v sekci Ke stažení nebo vám ji společnost HELUZ zašle. Výhodou Prováděcí příručky je nejen podrobný a názorný popis postupů včetně fotografií či obrázků, ale třeba i bodový kontrolní dvojlist, ve kterém si „odškrtáte“ jednotlivé kroky při vyzdívání, ukládání překladů či stropů a při stavbě komína, abyste v tom množství činností na něco nezapomněli. Prováděcí příručka od společnosti HELUZ je určena pro investory - laiky, kteří si najali stavební firmu, ale pomůže i zkušenějším, kteří se rozhodli dům postavit svépomocí.

Galerie

Stavbu domu z cihel HELUZ názorně ukazuje nová video příručkaStavbu domu z cihel HELUZ názorně ukazuje nová video příručkaStavbu domu z cihel HELUZ názorně ukazuje nová video příručkaStavbu domu z cihel HELUZ názorně ukazuje nová video příručka
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
HELUZ (60 příspěvků)
Další články autora:
Kontakty na autora
www.heluz.cz800 212 213
U Cihelny 295, 373 65 Dolní Bukovsko
Poslat poptávku