Konečně střecha

Autor: Radek89 (8 příspěvků)
2. 3. 2020
3 komentáře
Konečně střecha
Příspěvek stavebníka
Po neustálém promáčení a vymetání vody ze stavby konečně došlo i na střechu. Střecha probíhala opět, jak jinak, komplet svépomocí.

Zezadu domu jsme postavili lešení a zepředu jsme používali montážní plošinu a 4 metry širokou lavici zhotovenou na vidle desty. Střešní latě jsem původně chtěl řezat sám, ale z časových důvodu a nedostatku kulatiny jsem musel část zakoupit. Kontra latě dlouhé 140 cm jsem vyřezal z odřezků. Každý kousek stromu se dá využít. A každá ušetřená koruna se na stavbě hodí.

Konečně střecha

Jak se co má dělat a rozměřit mi poradil kamarád, který v dřívějšku pracoval na střechách. Menší část střechy mi pomohl jeden den zalaťovat, aby mi ukázal, jak na to. Zbytek foliování a laťování jsem prováděl už s tátou. Všechno samozřejmě za silného větru nebo deště, bez toho by to už ani nebylo ono.

Reklama
Konečně střecha

 Po kompletním zalaťovani jsme s kamarádem zařezali a oplechovali okřídlí a dali žlábky. Potom jsem přišrouboval všechny krajovky, pak jsme usadili hřebenáče. A už bylo vše připraveno na samotnou pokládku tašek. Tašky máme TONDACH Stodo Engoba. Tašky dole rovnal táta na plošinu a vozil nám je nahoru, kde jsme je s kamarádem rovnali. Samotná pokládka trvala necelé 2 dny ve 3 lidech a teplotě -2 stupně. Po půl roce, 4. 12. 2019, mi už konečně nevadí déšť, protože nám do domu neprší.

Konečně střecha
Reklama

 Střešní okna budu dělat dodatečně. Teď mě tlačil čas, tak jsem je vynechal. A tím mám konečně hrubou stavbu hotovou. Do země jsem poprvé kopl 13.4. a pod střechou byl 4.12. Vím, trvalo to celkem dlouho, ale dům v průměru stavělo 1,5 člověka a na stavbě nebyl ani jeden řemeslník. Ale hrubá stavba vyšla hodně pod 1 milion. Až budu mít spočítáno vše, napíšu článek o nákladech naší stavby.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Radek89
Radek89 (8 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama