ČOV - další kolo papírování (a peněz)

Autor: krT3K (15 příspěvků)
9. 9. 2019
0 komentářů
ČOV - další kolo papírování (a peněz)
Příspěvek stavebníka
Zatímco venku mrzne a my netrpělivě vyhlížíme jaro, abychom konečně mohli začít zdít, využili jsme čas pro další kolečko v rámci byrokratického aparátu.

Tím je žádost o stavební povolení domovní čističky odpadních vod. Vzhledem k tomu, že obecní kanalizace ústí do místní vodoteče, je čistička nezbytně nutná (jen doufáme, že po tomto kolotoči se obec v dohledné době nerozhodne pro vybudování kanalizace :D). Po vydání stavebního povolení jsme byli upozorněni, že ČOV se řídí "zvláštními pravidly" a k jejímu povolení je nutný souhlas Odboru ŽP. V rámci dokumentace jsme měli od projektanta zpracovanou technickou zprávu k ČOV, nicméně ta je z pohledu ŽP bezcenná a je nutné mít vypracovanou samostatnou projektovou dokumentaci se speciálním "štěmplem".  Oslovili jsme proto na počátku července společnost Aqua-Contact, u které jsme poptali rovněž vodovodní šachtu. Bohužel i přes opakované urgence jsme ještě v listopadu neměli ani čárku, pouze slova "útěchy", že jejich projektant na tom pracuje. Přes doporučení jsme se dostali ke společnost Voda CZ, kde si necháme ČOV vyrobit, a přes jejich "zpřátelenou" projekční kancelář AKVO PRO s.r.o. jsme objednali projektovou dokumentaci. S ohledem na vánoční svátky trvalo vypracování měsíc, k vypracování bylo potřeba:

  • Situace (ve formátu DWG - zjednodušené zpracování)
  • Technická zpráva ČOV
  • Napojení ČOV
  • Stanovisko odboru životního prostředí k územnímu rozhodnutí, popřípadě územní rozhodnutí

Projektová dokumentace nám byla doručena poštou v 5 vyhotoveních za celkovou cenu 5500 Kč bez DPH. Tím pádem máme potřebné dokumenty a hurá na Odbor ŽP Náchod! 

Reklama

Aktuální info najdete na našem blogu https://chrtkovi.wordpress.com/

Náklady

Název položkyCena
projekt ČOV
6 655 Kč
Celkem6 655 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
krT3K
krT3K (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama