Trámový strop, věnce, zdění podkroví

Autor: Jan a Zuz (5 příspěvků)
Kategorie: Hrubá stavba
27. 8. 2019
0 komentářů
Trámový strop, věnce, zdění podkroví
Příspěvek stavebníka
V 7/2018 jsme se pustili do věnců. Stropní věnec jsme si nechali udělat od tesařů. Druhý věnec pod pozednici jsme už po okoukání zvládli sestavit sami.

Dovezenou armaturu věnce s třmínky jsme si položili na připravené dřevěné kozy a během jednoho dne vše připravili. Jen bylo potřeba mít  jeden koš max. 4 m dlouhý, kvůli manipulaci a ukládání.  Betonáž jsme prováděli pomocí čerpadla (pumik), se kterým jsem dost zápasil, viz jedna z fotek. :) Není to taková sranda, jak to vypadá. Celkem to se mnou cloumalo, když posunoval čerpadlo a já přitom stál na šalování věnce. 

Strop

Strop jsme zvolili trámový s přiznaným překládaným záklopem. Dřevo jsme si nechali dovést z Jeseníků a nařezali na místní pile kousek od nás. Na hoblování jsme si půjčili hoblici šířky 30 cm z půjčovny a za víkend vše připravili. Začali jsme jej ukládat hned po odbednění věnce. Díky kamarádům byl strop na svém místě za jedno sobotní dopoledne. Trámy jsem podložil buď HI asfaltovým pásem, nebo kouskem bukové podlahy od táty. Záleželo, jak rovný byl věnec. Strop nemáme nad celým 1. np  Nad obývákem máme otevřený prostor do horních pokojů. V obýváku budou krbová kamna, tak aspoň nám budou vytápět i druhé patro. Cenově dle mého trámový strop vychází jak po finanční, tak i časové stránce nejlépe. A ještě k tomu to vypadá dobře. :) Štíty jsme vyzdili do požadované výšky pro uložení středových vaznic. Vše připraveno pro krov. O tom příště. 

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jan a Zuz
Jan a Zuz (5 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací