Bagrování a betonování základů

Autor: Aleš a Jana (2 příspěvky)
1. 7. 2010
0 komentářů
Bagrování a betonování základů
Příspěvek stavebníka
Koncem dubna jsme vykolíkovali rohy domu a začalo se s úpravami terénu. Po několika hodinách práce jsme byli nemile překvapeni, když se pod povrchem objevila skála.

Malý bagr nestačil, museli jsme povolat velký, který si s terénem již poradil. Když byl hotový zářez, přisly na řadu základové pásy. Skála se bouhžel objevila i tam. Po domluvě se statikem, který se na naši situaci přijel podívat a konstatování, že se není čeho bát, jsme měli trochu klidu.

Další nepříjemností bylo, že po dobu co jsme měli vyhrabané základy tak několikrát hodně pršelo a my jsme měli 50cm vody v základech. Několikrát jsme vodu odčerpávaly, ale stále se stahovala zpět. Potom už něbylo na co čekat. Na 19.6. jsem objednal 25m3 betonu C12/15. 

V týdnu jsme museli roznosit kamení do základů na několik hromad, uložit všechny prostupy a zemnící pásek. Ještě v pátek do 10h večer se všechno připravovalo.

Reklama

Beton byl objednán na 9h ranní. Ráno v 7h sraz na parcele. Kolečka, lopaty i všichni nominovaní byli na svých místech.

V 8:30 přijelo auto s pumpou kterou jsme měli objednanou a první mix přesně v 9h. Potom to byla již rychlost, všichni makali a v 11h bylo hotovo.

Napíchali jsme roxory a mohli na zasloužený oběd.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Aleš a Jana
Aleš a Jana (2 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací