Srovnání pozemku, a zaměření domu geodetem

Autor: Vláďa a Lucka (34 příspěvků)
15. 5. 2010
0 komentářů
Srovnání pozemku, a zaměření domu geodetem
Příspěvek stavebníka
Svátek práce jsme oslavili jak jinak než prací Přijel bagr JCB a pustil se do srovnání pozemku a stržení ornice.

Počasí nám přálo a tak od 9:00 pilně jezdil a vozil zeminu na jednu velkou hromadu. Přitom nám stihnul udělat ještě díru pro oddrenážování studny (bude trochu rozsáhlejší článek příště). Místo pro stavbu pěkně zařízl do roviny, a já jen koukal, kolik cm na pár metrech to udělalo. Práci trošku ztěžoval terén, který byl nasáklý vodou, a po pár přejetí se bagr bořil 30-40cm do bláta, tam, kde předtím byla zelená tráva. Vše je to bohužel způsobeno jílovitým podložím a voda se tudíž nemá kam vsakovat (do budoucna to vidím na drenáž po celém pozemku) Za 4 hodiny bylo hotovo a bagrista si řekl o 3200 a odfrčel domu Na 5. 5. 2010 byl domluvený geodet, takže v 8:00 jsem byl na pozemku a čekal. Přijel načas a hned si vybalil nádobíčko - žlutý přístroj, kterým to všechno pěkně změřil

Hned na začátku určil horní rohy naší parcely a jaké bylo naše překvapení, když z jedné strany jsme sebrali my sousedovi asi 1 metr a z druhé strany druhý soused sebral nám asi 80cm pozemku .

Se sousedem, kterému jsme to zabrali my, se dohodneme, jen nevím, jak budu nutit druhého souseda, aby si předělal plot, že se nám těch 80cm při naší šíři parcely (cca 18-19m) docela hodí Za cca hodinku a půl bylo vše hotovo, vytýčil všechny rohy domu, pomohl s osazením laviček a pak na ně ještě přesně natloukl hřebíčky, abychom si tam pak mohli natáhnout provázky pro další stavbu.

Reklama

Obvodové zdivo jsme si podle provázku vysypali pískem a čekali až nám další sobotu přijede pan bagrista vykopat pasy.

Náklady

Název položkyCena
Vyměření základu geodetem
2 000 Kč
Srovnání pozemku
3 200 Kč
Celkem5 200 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Vláďa a Lucka
Vláďa a Lucka (34 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací