Projekt domu

Autor: Vláďa a Lucka (34 příspěvků)
Kategorie: Projekt domu
29. 4. 2010
0 komentářů
Projekt domu
Příspěvek stavebníka
Vzhledem k  „velikosti“ pozemku  jsme se rozhodli jít do patrového domečku s obyvatelným podkrovím, a částečně i kvůli okolní zástavbě. Oslovil jsem spolužáka, co má projekční kancelář a ten během pár dnů připravil podle typového domku vlastní projekt.

Celkem jsme se shodli a baráček byl na světě, tedy na papíře. Zároveň jsme se dohodli, že obstarají veškerou inženýrskou činnost pro získání stavebního povolení. Vše jsme odsouhlasili 27. 10. 2009 a pak už jsme jen čekali.

Něco málo o domečku… Baráček bude menších rozměrů, viz přiložený obrázek, s vestavěnou garáží. Stavět se bude z Ytongu popřípadě jiného pórobetonu (H+H). Dodatečně zateplovat nebudeme, cihly 375mm ytong lambda nebo H+H Greenblock by měly stačit. Vytápění bude pomocí elektrokotle a pravděpodobně podlahové vodní topení v celém domě. Na předehřev vody bych chtěl aspoň dva solární panely. Vodu samozřejmě ze studny (vrt).

To pro začátek stačí, určitě se rozepíši v jednotlivých fázích stavby.

Reklama

Pro úplnost uvádím, že stavební povolení jsme získali 12. 4. 2010, tj. cca 5 a půl měsíce od podepsání smlouvy s projektantem.

Kolik to vše stálo: Projekt ke stavebnímu řízení: 34000,- - Architektonická studie - Souhrnná a průvodně technická zpráva - Požárně bezpečnostní řešení - Stavební část - Vytápění elektro - Elektroinstalace – osvětlení a zásuvky - Kanalizace a vodovod vnitřní Inženýrská činnost k územnímu souhlasu: 7000,- Radonový průzkum: 1500,- Energetický průkaz budovy: 3500,-

Náklady

Název položkyCena
Energetický průkaz budovy
3 500 Kč
Radonový průzkum
1 500 Kč
Inženýrská činnost k územnímu souhlasu
7 000 Kč
Projekt ke stavebnímu řízení
34 000 Kč
Celkem46 000 Kč
Reklama

Galerie

Projekt domuProjekt domuProjekt domu
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Vláďa a Lucka
Vláďa a Lucka (34 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací