10 kroků na cestě za perfektní ochranou střechy s podstřešní fólií Tondach

Autor: Wienerberger (71 příspěvků)
Kategorie: střešní krytina
15. 5. 2018
0 komentářů
10 kroků na cestě za perfektní ochranou střechy s podstřešní fólií Tondach
Příspěvek stavebníka
Snem každého majitele moderní novostavby je střecha, která je nejen designově vyladěná do posledního detailu, ale hlavně plně funkční, odolná a může se zároveň pochlubit dlouhou životností. Toho lze docílit nejen pečlivým výběrem krytiny, ale hlavně dodržením správných postupů pokládky a instalace plně kompatibilních doplňků. Každá ze součástí musí dokonale sedět a většina investorů tuto práci jistě ráda přenechá odborníkům. Pokud jste ale z řad profesionálů, nebo vás tato problematika zajímá, přinášíme cenné rady a postup, který je zárukou ideálně realizované doplňkové hydroizolační vrstvy (DHV).

Aby měl realizátor jistotu, že hydroizolační fólie skutečně střeše výrazně prodlouží životnost, měl by se vždy řídit osvědčenými postupy mistrů řemesla. Lze je rozdělit do deseti kroků - když je dodrží, spolehlivě vybere správnou fólii, správně ji nainstaluje, bude se majitel moci těšit z výhod plného komfortu užívání střechy. 1. Nejdříve je nutné určit třídu doplňkové hydroizolační vrstvy (DHV) a tím pádem i správně vybrat podstřešní fólii. Kromě bezpečného sklonu je třeba brát na zřetel také zvýšené požadavky. Mezi ně patří způsob využívání podkroví (pro obytné účely nebo kanceláře), konstrukční náročnost střechy (členitost, zvláštní útvary, délka krokví nad 10 m), náročné klimatické poměry (nechráněná poloha, exponovaná lokalita, vyšší nadmořská výška, zvýšené zatížení sněhem, zvýšené zatížení větrem atd.), zvláštní místní předpisy a nařízení (místní stavební předpisy, nařízení památkové péče, dotčených orgánů státní správy atd.). Jakmile se seznam všech požadavků, které se střechou souvisí, dosadí do přehledné tabulky, třída těsnosti už se určí snadno.

  • Pro třídy těsnosti DHV 1 resp. DHV 2 je nejvhodnější nová Tondach FOL Mono Premium na prkenném záklopu se svařenými spoji a páskou přes kontralatě resp. s těsnicí páskou pod kontralatě.
  • Pro třídu těsnosti DHV 3 lze doporučit Tondach FOL Mono DT nebo druhou letošní novinku Tondach FOL Thermo DT s lepší tepelnou izolací na prkenném záklopu. Spoje je třeba slepit a pod kontralatě umístit těsnicí pásku.
  • Třída těsnosti DHV 4 znamená možnost výběru mezi Tondach FOL S, Tondach FOL Mono, Tondach FOL Mono DT na tvarově stálé tepelné izolaci nebo prkenném záklopu, se slepenými spoji a těsnicí páskou pod kontralatěmi.
  • Pro třídu těsnosti DHV 5 jsou vhodné fólie Tondach FOL S, Tondach FOL Mono, Tondach FOL Mono DT na tvarově stálé tepelné izolaci nebo prkenném záklopu, slepenými spoji a průběhem pod kontralatěmi bez podtěsnění.
  • Pro třídu těsnosti DHV 6 použijte Tondach Fol S volně na krokvích, neslepenými přesahy a průběhem pod kontralatěmi bez podtěsnění.
10 kroků na cestě za perfektní ochranou střechy s podstřešní fólií Tondach10 kroků na cestě za perfektní ochranou střechy s podstřešní fólií Tondach
Reklama

Galerie

10 kroků na cestě za perfektní ochranou střechy s podstřešní fólií Tondach10 kroků na cestě za perfektní ochranou střechy s podstřešní fólií Tondach

Přílohy

Folie
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Wienerberger (71 příspěvků)
Další články autora:
Kontakty na autora
https://www.wienerberger.cz/ +420 800 240 250
Wienerberger s.r.o. Plachého 388/28 370 01 České Budějovice
Poslat poptávku