Jaké výhody má keramický beton a proč z něj stavět?

Autor: Liapor (44 příspěvků)
14. 3. 2018
0 komentářů
Jaké výhody má keramický beton a proč z něj stavět?
Příspěvek stavebníka
Jednou z hlavních otázek před stavbou domu je: "Z čeho?". Ty tam jsou doby, kdy stavebník vzal za vděk čímkoliv. Na trhu jsou dostupné různé materiály a stavební technologie, které přináší různé benefity během výstavby i při užívání domu. Trendem doby jsou takové, které jsou přírodní, ekologické a energeticky úsporné. Čím dál častěji se výrobci vrací k tradičním surovinám, které v kombinaci s moderními technologiemi umí stavbu zlevnit, zrychlit a zefektivnit využívání tepla.

Jedním z takových stavebních materiálů je keramický beton (známý také jako keramzitbeton/Liaporbeton). Ač se to nemusí na první pohled zdát, i beton je přírodní materiál. Skládá se z cementu, písku, vody a ze zrn přírodního kamene. U keramického betonu je kámen nahrazen keramickým kamenivem (keramzitem), díky němuž získává zcela nové vlastnosti jako jsou skvělé tepelně izolační vlastnosti a mnohem nižší hmotnost. To vše při zachování trvanlivosti, pevnosti a odolnosti běžného betonu. A tyto vlastnosti je třeba zmínit, protože jedním z hlavních nároků na nový dům bývá dlouhá životnost. Dnes není sice problém postavit dům vlastně z čehokoliv včetně sádrokartonu, PET lahví či lodních kontejnerů. Pokud ale chcete dům, který přežije vaši hypotéku a jednou tu bude i pro vaše děti, buďte při výběru nekompromisní. Hrubá stavba za 4 dny? To není vtip! Rodinné domy z Liaporbetonu nabízí na českém trhu Dům jedním tahem. Jedná se o montované typové domy z velkoplošných dílců s možností individuálních úprav, které lze postavit v úsporném, nízkoenergetickém i pasivním standardu. Jejich výstavba je extrémně rychlá. Hrubá stavba patrového domu na připravené základové desce zabere jen 4 stavební pracovní dny, u přízemního domu jen 2 dny! Navíc se jedná o stavební technologii s minimem mokrých procesů, takže dům nemusí "vymrznout" přes zimu a lze se do něj nastěhovat ihned po jeho dokončení, což může být už za 6 měsíců od započetí výstavby. Vychytávky, které potěší...

  • Již ve výrobě jsou dílce opatřeny vytrubkováním i krabičkami pro elektroinstalaci a drážkami pro rozvody vody a plynu. Rozvedení sítí po domě je tak mnohem méně náročné, než třeba u cihelných domů. Keramický beton je také snadno opracovatelný, takže ani případné dodatečné úpravy rozvodů v rozestavěném domě nepředstavují problém.
  • Každý z dílců prochází přísnou kontrolou kvality. Stěny jsou z jedné strany hladké od formy, z druhé ručně hlazené. Díky tomu není potřeba dělat omítky. Stačí tenkovrstvé sádrové stěrky, což pomáhá šetřit čas i náklady.
  • Vlastnosti tohoto výjimečného materiálu umožňují, aby byly příčky i obvodové stěny tenčí, než u cihelných domů. U rodinného domu se zastavěnou plochou 10×10 m tak získáte 11,2 m2 podlahové plochy navíc. To představuje jeden malý pokoj zdarma!

Jak se v Domech jedním tahem bydlí? Klima Domů jedním tahem je příjemné v létě i v zimě. V zimě pomáhá keramický beton ve spojení se zateplením fasády udržovat v domě teplo, v létě zase příjemný chládek. Osobní zkušenost se stavbou i obýváním domu vám mohou popsat majitelé již postavených domů, nebo probíhajících staveb. Obchodníci DJT vás rádi vezmou nejen na návštěvu do hotových domů, ale i do výroby. Máte další otázky? Podívejte se na web www.dumjednimtahem.cz.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Liapor (44 příspěvků)
Další články autora:
Kontakty na autora
https://www.liapor.cz/352 324 401
Č.p. 176, 357 35 Vintířov
Poslat poptávku
LIAS VINTÍŘOV, LEHKÝ STAVEBNÍ MATERIÁL K.S.

LIAS VINTÍŘOV, LEHKÝ STAVEBNÍ MATERIÁL K.S.

352 324 401

Poslat poptávku
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama