První kopnutí, skrývka a příprava základové spáry

Autor: Zbyněk a Mirka (8 příspěvků)
27. 2. 2018
1 komentář
První kopnutí, skrývka a příprava základové spáry
Příspěvek stavebníka
Takže hned ten den, tedy 6.9.2017, kdy vešla v platnost VPS, byl domluvený traktorbagr. Teda spíš takhle: Ten, co byl domluvený jako první hned po obědě volal, že to ten den nestíhá, takže jsem obratem zajistil náhradníka. Jak už to tak bývá, hned vzápětí volá ten první, že to teda stíhá a už je na cestě. Takže další telefon s omluvou, že je vše jinak a zrušit náhradníka.

Ještě před bagrem byl na pozemku geodet, který zaměřil pomocí GPS a dřevěných kolíků rohy domu, aby byla hrubá představa, kde skrývku provést.

Takže začalo hrabání, které se docela protáhlo. Půda byla vyschlá a bagr musel kousek po kousku odkopávat, jako urychlení hodně pomohl traktor, který odvážel materiál a nezdržoval se tím tak bagrista. Pilotem traktoru byl Mirky táta.

Druhý den přijel opět geodet a zaměřil rohy pro výkop základové spáry a já je s pomocí kamaráda Paciho propojil provázkem a ten pak sprejem přestříkal na zem. Stavíme v mírném svahu takže u garáže jsme se trošku zahrábli do země.

Betonové pasy jsou plánované s jedním nebo dvěma odskoky, aby nebylo třeba tolik kopat nebo pak spotřebovat zbytečně moc betonu. To byl pro mě trošku oříšek, protože se mi nepodařilo nikde úplně přesně vyzkoumat jak by takový schodek měl být provedený a nikdy jsem to nedělal, nakonec to ale dobře dopadlo a myslím že výsledek je víc než dobrý, dokonce i výška seděla dobře a a řady ztraceného bednění na sebe pěkně navazovaly.

První kopnutí, skrývka a příprava základové spáry

Bagrování

Bagrista byl objednaný na sobotu 9.9. V 7 ráno byli všichni pomocníci i technika na místě a mohlo se začít. Já pobíhal s tyčí na které byl přijímač k laserovému niveláku ( bez něj si to nedovedu představit ) a zbytek lidí se staral o odvoz materiálu, začišťování a podobně.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Bagr
5 000 Kč
Celkem5 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Zbyněk a Mirka
Zbyněk a Mirka (8 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací