Projekt a povolení

Autor: Zbyněk a Mirka (8 příspěvků)
Kategorie: Projekt domu
20. 2. 2018
1 komentář
Projekt a povolení
Příspěvek stavebníka
…co postavíme? Původně bungalov do ,,L“ s valbovou střechou nakonec přešel do co nejjednoduššího tvaru. Takže klasický obdélník s klasickou sedlovou střechou. Jelikož stavíme víceméně svépomocí, proč si to dělat složité a taky zbytečně dražší?

Garáž bude mít společnou zeď s domem a její pultová střecha protažením vytvoří kryté stání pro auto a zakryje i hlavní vstup do domu. To znamená, že i když z garáže nebudou přímo dveře do domu, nebude problém přechod z garáže do domu i při nepřízni počasí.

Další věcí, která ovlivňovala rozložení místností, byl náš požadavek na přikládání do krbu z TM. Tedy krbová vložka s oboustranným přikládáním a tím pádem i TM přilehlá k obývacímu pokoji. Krb totiž plánujeme jako hlavní zdroj tepla pro podlahové vytápění s příhřevem elektrokotlem do akumulační nádrže.

Výhledově i s možností solárních panelů na střeše. Z jakého materiálu budeme stavět?

Z prvopočátku plánovaný Ytong se postupně změnil na pálenou cihlu spojovanou pěnou v šířce 50cm a bez zateplení. Tak nějak nás všechny informace z okolí a internetu dovedli právě k tomuto řešení tak snad bude dobré a budeme spokojeni.

Žádná nosná příčka, střecha je z příhradových vazníků se zavěšenými SDK stropy. Takže jsem vytvořil jakýsi návrh půdorysu domu 4+KK s garáží. S tímto plánkem jsem vyrazil za našim známým projektantem a ten ho převedl do značně uhlazenější verze, která po drobných úpravách dospěla do finální podoby.

Koncem května se nám dostal do ruky kompletní projekt pro stavební povolení a mohlo se začít s vyřizováním všech vyjádření. To bylo něco, hygiena, 3 vyjádření z životního prostředí, hasiči, Eon, místní obecní úřad, vypracování smlouvy pro vyjmutí ze ZPF.

Tyhle všechny papíry byly cca do 6. týdnů doma. Některé šly dobře jiné zase jen s neustálým otravováním konkrétních úředníků ať už telefonem nebo osobně, protože mi přišlo, že jinak by to nebylo ani do zimy.

Problém nastal s odborem územního plánování, který nesouhlasil s umístěním stavby blíže jak 5m od severní strany pozemku. Naštěstí se i toto nakonec vyřešilo.

Náklady

Název položkyCena
Nákup různých drobností ve stavebninách
3 085 Kč
Staveništní rozvaděč
2 850 Kč
Vypracování přílohy ZPF
1 400 Kč
Měření radonu
3 207 Kč
VPS + SÚ
7 250 Kč
PENB + PBŘ
3 993 Kč
Vyjmutí ze ZPF
16 537 Kč
Projekt
26 000 Kč
Celkem64 322 Kč

Galerie

Projekt a povoleníProjekt a povolení
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Zbyněk a Mirka
Zbyněk a Mirka (8 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama