Workshop - Rozměření, lepení a spárování obkladových pásků TERCA

Autor: ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
Kategorie: fasáda
21. 12. 2017
0 komentářů
Příspěvek stavebníka
Obložit si dům cihlovými obkladovými páskami není nic, co by zručný svépomocník nezvládl. Nicméně i při této činnosti platí, že čím více praktických zkušeností a informací do začátku máte, tím lepší pak bude výsledek. Proto jsme uspořádali další víkendový workshop, na kterém si účastníci vyzkoušeli, jak aplikovat obkladové pásky TERCA, včetně jejich založení.

Založení pásků

První na řadu přišlo rozměřování, které je nezbytné pro správné založení pásků. Správné založení pásků je tou nejdůležitější částí z celého obkládání. Svépomocníkům vše detailně vysvětlil Pavel Korous, specialista na obkladové pásky TERCA ze společnosti Wienerberger.  Začínali jsme v zápraží a rozpočítali pásky směrem dolů k parapetu a budoucí výšce okolního terénu. Výpočtem jsme si zjistili velikost spáry, která je v ideálním případě 10 mm. Jak přesně rozměřit a založit pásky si přečtěte zde. Následně přišla ukázka lepení rohových obkladových pásků, kterou si někteří zájemci vyzkoušeli sami.

Spárování

V další části jsme se zaměřili na spárování. A protože není možné spárovat čerstvě nalepené pásky, připravili jsme pro praktickou ukázku zvláštní desku, která věrohodně imitovala opravdovou stěnu domu. Účastníci workshopu se také dozvěděli, jaká je ideální konzistence spárovací hmoty a jaký je rozdíl mezi mokrým a suchým spárováním. Všem svépomocníkům šlo spárování pomocí ozubeného hladítka velmi dobře.

Jak hodnotí workshop svépomocníci?

V závěru dne nás samozřejmě zajímalo, jak se líbila akce samotným účastníkům. „Dozvěděli jsme se nejen informace po teoretické stránce, ale i předvedení, včetně toho, že si to každý mohl vyzkoušet.“ „Kdybych to dělal bez tohoto setkání, tak bych začal určitě špatně.“ „Nejlepší bylo celé to setkání a přál bych si, aby takových akcí bylo více, protože nám to zjednoduší rozhodování při výběru prvků na naše stavby.“ 

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
ŽIVĚ 1
ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama