Projekt domu a studna

Autor: Alena a Marcel (3 příspěvky)
Kategorie: Projekt domu
5. 2. 2010
2 komentáře
Projekt domu a studna
Příspěvek stavebníka
Projekt domku Při nákupu pozemku jsme listovali několika katalogy s domy  a nakonec jsme si vybrali  od firmy Euroline bohemia s.r.o. bungalov o rozloze 140m2, který jsme si nechali překreslit u projektantky s menšími úpravami dle našich představ. Projektu jsme se dočkali přede dvěma dny. Jde o 4-pokojový přízemní dům s neobytným podkrovím a beze sklepa.

Mezitím jsme stihli vyběhat ČEZ, RWE, telecom, archeology, hasiče a ještě nám zbývá ZPF a nechat si udělat energetický průkaz domu a můžeme dát ohlášku stavby.

Po jejím odjezdu studnaři v klidu dodělali vrt a odjeli. My v domnění, že už bude klid jeli domů také, ale to jsme se přepočítali. Večer, když jsme potřebovali něco vyřídit na obci, tak jsme tam narazili na souseda, který si tam přišel na nás ztěžovat. Po našem vysvětlení, že na tom nemáme vinu, ale studnař, který to na sebe i vzal, obec to přestala řešit. Ale bohužel soused nepřestal, ten se v tom přímo vyžíval.

Nakonec jsme se od studnaře po telefonu dozvěděli, že mu soused navrhoval, že je ochotný to nechat být, když nám zvedne cenu za vrt studny, což samozřejme studnař odmítl. Navrhovaná částka sousedem byla 10.000,-kč. Z toho jsme usoudili, že sousedům nejde ani tak  o elektriku, ale spíš o to, aby nám uškodili finančně, protože je jim známo, že peníze na stavbu máme z prodeje bytu a proto se nemusíme zadlužovat a bez problému dostavíme dřív než oni, kterým došli finance z úvěru a nyní musí dostavovat postupně z jejich příjmů. Což asi nemůžou přenést přes srdce, ale to je jejich problém.

Reklama

Nakonec vše dobře dopadlo a nyní nám má přijít každým dnem nabití právní moci na povolení studny a my budem moci dát skruže a dojít na životní prostředí. Během ledna jsme si u čezu nechali připojit elektiku, abychom si nemuseli už půjčovat od sousedů.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Alena a Marcel
Alena a Marcel (3 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací