Odpady a hutnění

Autor: Žampíci (16 příspěvků)
3. 7. 2010
0 komentářů
Odpady a hutnění
Příspěvek stavebníka
8. + 9. 5.2010 jsem se v sobotu pustili do odpadů, opět neustále chodily průběžně malé přeháňky, ale nic velkého. Vyhrabali jsme kastlík, který jsme si nechali v ZB na kanalizaci, vyrazili ho a prostrčili trubku na budoucí kanalizaci.

Horší bylo se už definitivně rozhodnout, kde bude dřez, kde bude záchod, sprcháč atd. takže než jsme si vše ujasnili, což byly velké nervy, tak najednou byl oběd a my zjistili, že nám chybí jedno koleno na odpady, takže jsem byla vyslána na nákup, kde jsem ukořistila poslední kus, takže jsme stihli vše dodělat a pomalu jsme začali vnitřní prostor zavážet recyklátem s kamenem, který jsme dostali zdarma, tak proč ho nevyužít. Trubky na kanalizaci jsme pořádně obsypali pískem a v místech, kudy vedou, jsme vibrační deskou nehutnili, abychom si trubky nerozlámali.

Vše se neustále hutnilo po vrstvách cca 15 cm. To samé bylo celou neděli. Bylo fajn, že jsme na víkend měli k dispozici bobka a veškerý materiál dovnitř desky nám bratranec navážel bobíkem, udělali jsme mu nájezdy, aby se dostal i dovnitř a nemuseli jsme to vozit na kolečku, to bychom se ujezdili. Padla tam toho fakt hromada, už ani nevím, kolik toho bylo. Na závěr dne jsme my holky dostaly bojovku, vymést ze ZB všechnu hlínu, písek a další nečistoty, to proto, že až se bude zalévat deska, aby se vše správně propojilo.

Konečně se nám to také na pozemku trošku vyprazdňuje, na jaře jsme měli vše narovnané na parcele (staré betony, ztrac. bednění, cihly, buňka, teď stržená ornice, recyklát, písek atd.) a nedalo se tam skoro ani hnout...najednou vznikal trošku prostor, konečně hromádky mizely a začínali jsme se hrabat ze země.

Reklama

Tímto bychom chtěli všem rodinným i nerodinným pracantům, kteří nám pomáhali – velice poděkovat za účast a zajisté je opět rádi přivítáme

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Žampíci
Žampíci (16 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama