Příprava na stavbu

Autor: Žampíci (16 příspěvků)
19. 3. 2010
0 komentářů
Příprava na stavbu
Příspěvek stavebníka
Jelikož papírování před stavebním povolením je na dlouho a my se na stavbu už těšíme, pustili jsme se do přípravy zázemí.

Jelikož stavbu plánujeme svépomocí a to doslova, bylo potřeba připravit např. míchačku, jedna se válela rodičům na půdě, ale jelikož už něco zažila, bylo nutné ji trošku zrekonstruovat. Poté také bylo třeba zajistit dostatečný počet koleček, aby byl ten beton vůbec do čeho sypat, dále nějaké lopaty, koště, krumpáč, železné hrabky a další užitečné nářadí, kterého na stavbě není nikdy dost.

Aby bylo vše kam uschovat, přišlo na řadu i zajištění stavební buňky. Ceny nejsou příliš optimistické a tak jsme se rozhodli, že když svépomocí tak svépomocí a můj otec přišel s nápadem, proč si stavební buňku nevyrobit. Měl k dispozici nějaké železo a plechy a tak jsme se pustili do díla.

První den jsem přijela na brigádu pouze já, staré plechy bylo nutné nejprve očistit od staré barvy, která se už dost loupala, k čemuž nám skvěle posloužil kompresor, ? díky za tento skvělý nápad, škrabat tu starou barvu špachtlí, byli bychom tam ještě dnes… poté jsme tomu dali první vrstvu základovou, to nám zabralo celý den ve dvou lidech. Druhý den dorazila posila a tak jsme se pustili do podlahy.

Reklama

Vzali se starší íčka, svařili se jako konstrukce podlahy, natřeli opět základovou, poté se na ně po obvodu přivařili připravené plechy z předešlého dne a na podlahovou konstrukci se poté přišroubovali dřevotřískové desky, (nějaká překližka, odolná vodě). Buňku jsme poté celou ještě jednou natřeli, z venku šedou barvou, (zbytky z natírání plotu) a zevnitř bílou kvůli světlu. Pod střechou jsme nechali mezery, kam se poté dodalo plexi, aby tam pronikalo alespoň nějaké světlo. Jakmile budeme mít na parcele přípojku elektro, na buňku se připevní rozvaděč a dovnitř se dá zářivka, abychom tam mohli večer chodit na grog.

To vše bylo promyšlené a připravené, ale vznikl problém co střecha, tak aby to nebylo příliš drahé, ale funkční. V tom se nám naskytla možnost odřezků z kingspan panelů a bylo vyřešeno. Po připevnění střechy nám jich ještě pár zbylo a tak jsme střechu na jedné straně protáhli a tak nám vedle buňky vznikl pěkný krytý prostor. Nejlepší nakonec – jak dostat buňku na parcelu, nepřišli jsme na nic lepšího než na železnou konstrukci přivařit kolečka a buňku tam odtáhnout, tak se také stalo a buňka už stojí na parcela a pomalu a jistě se plní materiálem a nářadím na stavbu.

Došlo i testování zátěže, v zimě bylo na pozemku cca 65 cm sněhu, což je na Pardubicku hodně neobvyklé, tak se nám střecha začala trošku prohýbat, museli jsme si udělat výlet a sházet sníh.

Reklama

Teď už se těšíme na jaro a snažíme se vše vyjasnit na stavebním úřadě, abychom se mohli, až to počasí dovolí, pustit do základů.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Žampíci
Žampíci (16 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací