Cihla je výjimečný materiál

Autor: Wienerberger (71 příspěvků)
30. 5. 2017
0 komentářů
Cihla je výjimečný materiál
Příspěvek stavebníka
Proč stavět rodinný dům z cihel Porotherm? Důvodů a výhod je hned několik. Dnes již mezi největší přednosti cihel patří i jejich rychlá a snadná opracovatelnost, ideálně s použitím vhodných strojů.

Cihly Porotherm jsou vyrobeny z čistě přírodního materiálu, což také určuje konečné vlastnosti staveb. Díky tomu jsou takové domy zdravé a svým obyvatelům poskytují příjemné vnitřní prostředí: v létě nabízejí ochranu před vedrem, v zimě výborně izolují chlad. Nelze zapomenout ani na ekonomickou výhodnost, zdivo Porotherm je vhodné i ke stavbě energeticky pasivních domů a domů s nulovou spotřebou energie.

Cihla je výjimečný materiál

Zdivo z cihel plněných minerální vatou v sobě spojuje výhody pálené cihly:

Reklama
  • pevnost, odolnost a trvanlivost
  • ochrana proti hluku a požáru a minerální anorganické izolace
  • vysoká tepelná ochrana a efektivnost

Důvody, proč zvolit pro stavbu domu právě obvodové zdivo Porotherm T Profi

1. Cihla tvoří pro minerální vatu dokonalou ochranu a zaručuje téměř neomezenou životnost stěn. 2. Snadná difuze vodních par a přírodní původ zdiva je předpokladem pro bydlení ve zdravém a příjemném prostředí. 3. Optimální akumulace stěn v zimě brání rychlému chladnutí a v létě naopak pomáhá zabránit přehřátí vzduchu uvnitř domu. 4. Výborné tepelněizolační vlastnosti zdiva. Hodnoty prostupu tepla pro zdivo tloušťky 50 a 44 cm bezpečně splňují limity pro výstavbu pasivních rodinných domů.

Reklama

Pro nízkoenergetické rodinné domy lze s rezervou použít cihly Porotherm T Profi v tloušťce 38 a 30 cm

  • Porotherm 38 T Profi
  • Porotherm 30 T Profi

5. Rychlá, snadná a přesná výstavba - stavění z cihel Porotherm T Profi je snadné, velmi rychlé a přesné. Zdění se provádí na tenkovrstvou celoplošnou maltu Porotherm Profi, která se na cihly aplikuje speciálním maltovacím vozíkem pouze v 1 mm silné vrstvě. Nebo technologií zdění broušených cihel plněných minerální vatou za pomoci pěny Porotherm Dryfix.extra. Tento způsob zdění je nejrychlejším způsobem výstavby a je použitelný i v zimním období. Protože nejnáročnějším krokem je přesné založení stavby, poskytuje výrobce, společnost Wienerberger, možnost objednat si na zakládání stavby a prvního podlaží odbornou pomoc. 6. Snadná obrobitelnost cihly - výhoda je také vynikající opracovatelnost cihelného systému Porotherm, která přijde vhod po celou dobu stavebních a dokončovacích prací. Se sebelepším materiálem se ale těžko pracuje, pokud nepoužijete správné stroje. Takové, s nimiž cihlu snadno přizpůsobíte svým potřebám, a přitom ani ji, ani samotný stroj nepoškodíte… 7. Přírodní materiály pro bydlení - cihla i minerální vata jsou přírodní materiály, prověřené časem. Fyzikální vlastnosti jednotlivých materiálů lze jen obtížně zlepšovat. Jejich kombinace je ale základem moderního stavebního materiálu pro budoucí výstavbu. Minerální vata ukrytá uvnitř cihly se vyrábí roztavením vhodných hornin. Neobsahuje žádné toxické ani zdraví škodlivé látky. Proti navlhnutí je vata chráněna hydrofobizací, je tedy nenasákavá a zároveň nepohlcuje žádnou vzdušnou vlhkost. Vysoká kvalita materiálů spolu s nejmodernějším způsobem výroby zaručuje vznik špičkových výrobků.

Reklama
Cihla je výjimečný materiál

 Více informací naleznete na www.wienerberger.cz.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Wienerberger (71 příspěvků)
Další články autora:
Kontakty na autora
https://www.wienerberger.cz/ +420 800 240 250
Wienerberger s.r.o. Plachého 388/28 370 01 České Budějovice
Poslat poptávku