Drážkování do cihel Porotherm - stačí pár minut a zvládnete stavbu domu svépomocí

Autor: Wienerberger (71 příspěvků)
27. 4. 2017
0 komentářů
Příspěvek stavebníka
Opět zdravíme stavebníky, kteří se zhlédli v moderním trendu stavby domu, a to pomocí cihel Porotherm. Dnes vám představíme v pořadí již třetí video v rámci projektu TOProfi, které je zaměřeno na drážkování cihel. Zapomeňte na majzlík s kladivem a zdlouhavou, občas i bolestivou práci centimetr po centimetru. Jde to i jinak a rozhodně snadněji, rychleji, čistěji a bezpečněji. Přesvědčte se sami!

Vyvracíme mýty

To, že cihlové domy jsou zárukou šťastného a spokojeného bydlení díky skvělým vlastnostem, je stará známá věc. Ale jak je to s vlastní prací se samotnými cihlami? To je na tom to krásné. Cihla Porotherm je unikátní nejen rychlostí zdění, ale i ve snadnosti opracování. Vrtání, řezání či drážkování se rázem změní v práce, které budete dělat s oblibou, neboť se díky nim vrátíte tak trošku do dětství. Cihly Porotherm jsou skvěle opracovatelný materiál, stejně jako dřevo, takže pokud jste si jako děti vyráběli dřevěné hračky, máte vyhráno. Pokud tomu tak nebylo, nevadí… právě proto vznikl projekt TOProfi. Ten vám představí stroje včetně jejich snadného použití na všech stavbách z cihelného zdiva Porotherm. Těšit se můžete na videa, která vám objasní řezání stolovou pilou, řezání ruční pilou, drážkování a jádrové vrtání. A mýty o složitosti a náročnosti stavby rodinného domu budou jednou provždy vyvráceny!

Drážkování cihel

Vypínač zde, zásuvka támhle… jistě to všichni znáte. Pro tyto případy jsou tu drážkovací stroje, které patří zaslouženě mezi nepostradatelné pomocníky při stavbě či rekonstrukci domu. Jednoduše a zároveň rychle připraví v cihle prostor pro elektroinstalaci bez nechtěného poškození vnitřní struktury cihelného bloku Porotherm. Ten díky své struktuře (ať již ve variantě s izolací nebo bez ní) tvoří ideální materiál pro drážkovačku, proto dochází k jejímu minimálnímu opotřebení. Obrovskou výhodou, a to nejen při samotných rekonstrukcích, je možnost připojení drážkovacího stroje k vysavači, který značně redukuje prach vznikající frézováním spár. Takže pokud si chcete výrazně usnadnit práci, nezapomeňte na fakt, že drážkovací stroj u stavby domu z Porothermu rozhodně nesmí chybět!

Půjčovna strojů vždy po ruce

Připravili jsme seznam půjčoven, které mají připraveny všechny stroje pro vaši stavbu. Naleznete je po celé ČR, takže vám již nic nebrání v tom, abyste co nejdříve začali budovat své nové obydlí.

Reklama

V dalším (posledním) videu si ukážeme jádrové vrtání cihel Porotherm, proto si ho nenechte ujít! Více informací naleznete také na www.wienerberger.cz

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Wienerberger (71 příspěvků)
Další články autora:
Kontakty na autora
https://www.wienerberger.cz/ +420 800 240 250
Wienerberger s.r.o. Plachého 388/28 370 01 České Budějovice
Poslat poptávku