1. přednáška FOR ARCH 2016: Projektová dokumentace a stavební řízení

Autor: Tereza Malinová (119 příspěvků)
9. 5. 2017
0 komentářů
Příspěvek stavebníka
V rámci veletrhu FOR ARCH v roce 2016 jsme pořádali sérii přednášek o projektu Svépomocí ŽIVĚ. Ty postupně představují realizaci domu s ohledem na nejzajímavější okamžiky stavby včetně tipů, rad a inspirace pro naše svépomocné stavebníky a čtenáře. Nechybějí ani hosté - odborníci se kterými dům stavíme. První přednáška patří papírování - projektové dokumentaci a stavebnímu řízení.

Na počátku stály naše představy a ideje o tom, jak bude náš vzorový dům vypadat, jen na papíře A4. Konkrétní vize vznikla až ve společnosti G-Servis, která se zaměřuje na projekty a realizace domů. Náš dům původně ani neměl být pasivní, navíc měli projektanti práci ztíženou tím, že jsme ještě ani neměli pozemek.  Po nejrůznějších změnách má náš vzorový dům 140 m2 obytné plochy, s garáží je to 180 m2.

1. přednáška FOR ARCH 2016: Projektová dokumentace a stavební řízení

Pozemek jsme vybírali vzhledem k dostupnosti od Prahy a až po projektu domu. Do oka nám přitom padnul pozemek v obci Rostoklaty, vzdálené 30 km od hlavního města. Mělo to však malý háček v tom, že nebyl zasíťován, a tak začalo vyjednávání o postupném splácení podle toho, jak budou sítě slíbené obcí, realizovány. Mým hostem na přednášce byl projektant domů Gustav Zlatý ze společnosti G-Servis, který se na projektu podílel.  Co museli měnit v našem projektu při požadavku na pasivitu? Zaskočilo ho mé přání udělat rozměry šatny podle velikostí skříní z obchodního domu IKEA?  Jaké jsou další bizardní požadavky majitelů při tvorbě projektů domů? V přednášce se také dozvíte, jak dlouho jsme čekali na stavební povolení. Jaké všechny dokumenty jsou k němu potřeba? Kolik stál model rodinného domu včetně zahrady? Také nabízím celkové časové a finanční přehledy a další tipy. Vše o projektu Svépomocí ŽIVĚ, včetně nejnovějších článků a videí, najdete zde

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tereza Malinová
Tereza Malinová (119 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama