Topení, podlahy, EZS, VZT

Autor: Zdeněk a Karin (8 příspěvků)
29. 12. 2009
1 komentář
Topení, podlahy, EZS, VZT
Příspěvek stavebníka
Tento blog bychom rádi věnovali Jarkovi neb sme v těchto fázích byli sami velmi nápomocni a přijali jsme tak jeho výzvu na rozšíření prací svépomocí. :o)   TopeníTak o teplo se nám bude starat plynový kondenzační kotel Dakon se zásobníkem na 50 l vody.

Dům je částečně vybaven podlahovým topením a částečně radiátory, jde o to, že jsme chtěli aby děti mohli dávat mokré oblečení na radiátory a druhý důvod byl ten, že údajně nedokáže prostoupit podlahovka přes dřevěnou podlahu. Takže podlahovka je všude mimo dětských pokojů a obýváku. Natočení hada na podlahové vytápění bylo velmi náročné po tom, co se nám to nějak povedlo jsme zjistili, že chybí 3 cm polystyrenu pod podlahovou a tak jsme vše zvedali a všechno praskalo a lítal had i s držákama apod… :o) Třeba v létě je had povolnější. Navíc v koupelně bude nerezový žebřík v předsíní tzv prisma a v obýváku nízké radiátory jen 36 cm postaveny na podlahu a ve východech na zahradu budou fancoily (podlahové radiátory).

Podlaha Jedná se o klasickou strojní betonovou podlahu, 6-7 cm vysokou do které přidali plasitifátor, takové drátky místo kari sítě. Celá tato sranda trvala 6 hodin, 4 lidi a šlo jim to super. Dokonce přijeli až z Volar. Firmu HS Beton můžeme jen doporučit betonovalo se 22.12 :o).

VZT Vzhledem k tomu, že jsme nechtěli odvětrávání záchodu, koupelny ani kotle či digestoře přes zeď, je vše vyvedeno do střechy. Záchod a koupelna je talířovými ventily přes strop a společně pak do potrubního radiálního ventilátoru a pak přes střechu ven. Hadice jsou izolované hlavně kvůli hluku o tepelnou izolaci tady moc nejde. Ovládání bude z obou místností zvlášť přes tlačítko.

Reklama

EZS Jak už bylo napsáno v domě je alarm, 6 čidel dveřní kontakt, Paradox,  GSM modul napojen na OKO 1 :o)

No a co nám chybí do stěhování?? Asi měsíc času a Dlažby, koupelna, podbití, vnitřní dveře

Takže to bude v příštím a posledním blogu pak už ukončíme čerpání a dále to budeme dělat svépomocí a postupně jak budou peníze. :o) rozhodně bude chybět zatím plot a fasáda, ale to nám ve stěhování nebrání. Celkem od začátku   2.006.803,- Kč

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Zdeněk a Karin
Zdeněk a Karin (8 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama