Novinka mezi komínovými systémy - Schiedel KombiGas

Autor: Schiedel (11 příspěvků)
Kategorie: komín
19. 5. 2016
0 komentářů
Novinka mezi komínovými systémy - Schiedel KombiGas
Příspěvek stavebníka
V posledních let se na poli vytápění stalo standardem využívání více zdrojů tepla. Společnost Schiedel, s.r.o., která se zabývá vývojem, výrobou a testováním komínových systémů již 70 let, tento trend neopomíná. V portfoliu výrobků proto najdete nejen tradiční keramické, ale i nerezové nebo plastové systémy a jejich vzájemné kombinace. Letos společnost Schiedel uvedla na trh nový komínový systém Schiedel KombiGas, který spojuje dva systémy dohromady.

 Plyn stále na 1. místě

Systém KombiGas potvrzuje skutečnost, že nejvýznamnější podíl na vytápění rodinných domů a přípravě teplé vody má stále plynový kotel. Častým požadavkem či přáním stavebníků je ale vytvořit rovněž podmínky pro připojení doplňkového zdroje tepla, nejčastěji krbových kamen nebo krbové vložky. V jednom komínovém tělese se proto nacházejí dva samostatné průduchy. První komínový průduch s keramickou vložkou je určený pro připojení spotřebiče na pevná paliva. Druhý s plastovou vložkou slouží k odvodu spalin od plynového kondenzačního kotle. Systém vedle odvodu spalin zajistí samozřejmě i přívod spalovacího vzduchu do plynového kotle. Oba komínové průduchy mají optimalizované parametry, které zaručí technicky správné, dispozičně výhodné a ekonomické použití jak pro spotřebiče na pevná paliva tak pro plynový kotel.

Unikátní tvárnice KombiGas

Nosným prvkem systému KombiGas je zcela nová komínová tvárnice, která je rozdělena na tři samostatné části. První je určena pro komínový průduch pro pevná paliva. Zde je osazena tenkostěnná keramická vložka průměru 18 nebo 20 cm s hrdlovými spoji, opatřená tepelnou izolací. Druhá část tvárnice vytváří uzavřenou šachtu, ve které je vloženo plastové potrubí pro odvod spalin od plynového spotřebiče. Prostorem mezi tímto plastem a stěnou tvárnice je přiváděn současné spalovací vzduch. Poslední částí tvárnice je samostatná víceúčelová šachta, kterou lze využít mimo jiné pro připojení solárního systému. Vznik tepelných mostů je v oblasti obou šachet eliminován integrovanou tepelnou izolací ve stěně tvárnice.

Snadná a rychlá montáž krok za krokem

Součástí celého systému je samozřejmě veškeré příslušenství pro jeho dokončení a snadná a rychlá montáž podle podrobného montážního návodu.

Reklama

Získejte komín Schiedel KOMBIGAS se slevou 50% a nechte si ho od nás postavit. Hledáme místo pro natáčení!

Pro natáčení ukázkového videa s postupem stavby komínu Schiedel KOMBIGAS hledáme dům, na kterém bude v nejbližších dnech probíhat stavba komínu pro napojení spotřebiče na tuhá paliva i plynového kotle. Přesné požadavky na nemovitost najdete zde.

Schiedel, s.r.o., Horoušanská 286, 250 81 Nehvizdy, tel: 326 999 011, schiedel@schiedel.cz, www.schiedel.cz

Galerie

Novinka mezi komínovými systémy - Schiedel KombiGasNovinka mezi komínovými systémy - Schiedel KombiGasNovinka mezi komínovými systémy - Schiedel KombiGas
Reklama

Přílohy

Tvárnice KG
KombiGas - leták
Montážní návod KombiGas
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Schiedel (11 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama