Podlahy PVC

Autor: Majkííí a Kačka (52 příspěvků)
Kategorie: Podlahová krytina
4. 3. 2016
4 komentáře
Podlahy PVC
Příspěvek stavebníka
Přišly na řadu podlahy. 

Nivelace

Dilatační pásek okolo zdí jsme si nechali záměrně neodříznutý. Betonové podlahy jsem ručně přebrousil a důkladně vysál. Následovala dvakrát penetrace Sokratem S2802A, která se ukázala později nedostatečná. Beton všechnu penetraci hned vypil. Ve stavebninách mi doporučili nivelační stěrku od českého výrobce Level 10. V první místnosti zasychala stěrka příliš rychle a nedošlo k rovnému napojení dvou vylévaných pytlů. Poučen z předchozích nezdarů jsem zakoupil penetraci od stejného výrobce, jako byla nivelačka. Po třetí penetraci to bylo jiný kafe! Teda spíše připomínala hrachovou polévku nebo jogurt řeckého typu, jak byla hustá. Výsledná stěrka už byla perfektní. Jelikož byly betony rovné, spotřebovali jsme jenom 16 pytlů nivelační hmoty. Na ploše 110 m2 se síla stěrky pohybovala v rozmezí 2 až 3 mm. Stěrka je pořádně tvrdá.

PVC

V prodejnách podlahovin se nám zalíbilo PVC firmy Tarket, typ Akron 10. Z hlediska kvality je to myslím zlatý střed. Množství PVC jsem spočítal tak, aby nám vyšlo co nejméně spojů (na 110 m2 se objednávalo 133 m2). Pruhy se musí dávat vždy stejným směrem, aby někde nedošlo ke kolmému spoji. Jelikož cenově vycházelo PVC nejlevněji na internetu (www.podlahovyraj.cz), objednalo se přes e-shop. Nejbližší výdejní místo byla Kutná Hora, takže trochu z ruky, ale celkem ušetřeno, téměř 33% z ceny, což se určitě vyplatilo. Původně bylo v plánu položit PVC svépomocí, ale jelikož jsou některé místnosti poměrně složité, přenechali jsme položení profesionálům. Nejvíce práce jim asi dalo přebrousit tu zmršenou nivelačku v první místnosti. Ostatní místnosti už jen tak lehce přejeli, že jsou OK. Položeno bylo za 24 hodin. Z toho prý 4 hodiny pánové spali.

Lišty

Zvolili jsme plastové lišty SLK 50 Döllken. Mají drážku pro kabely, ale hlavně mají měkké hrany, které krásně vyrovnají drobné nerovnosti zdí. Lepím je na mamuta a fixuji jedním hřebíčkem na metru, aby se po přilepení nezvedaly. Zatím není všechno zalištované, protože čekám na obložky dveří.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Lišty 90 bm, rohy, kouty
5 500 Kč
Položení PVC – práce
10 000 Kč
Lepidlo Bralep Fix 400 15 Kg
1 917 Kč
PVC Tarkett Akron 10 - 133m3
34 300 Kč
Nivelace 16 x 25 Kg + penetrace
4 600 Kč
Celkem56 317 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Majkííí a Kačka
Majkííí a Kačka (52 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama