Plastová okna s HS portálem

Autor: Redakce (77 příspěvků)
20. 2. 2016
0 komentářů
Plastová okna s HS portálem
Příspěvek stavebníka
V září – říjnu jsme začali řešit okna.Proto jsem oslovil cca 25 firem na okna a hrnuly se mi nabídky ze všech stran.

Chtěli jsme plastové okna a dveře – žádný hliník ani dřevohliník, co dávají sousedi, mě nelákal – jak kvůli ceně tak kvůli materiálu. Po asi 2 – 3 týdnech jsem svůj výběr zúžil na místní výrobce z Vysočiny PKS, Dafe Plast a Vekra. Všechny nabídky byly kolem 225 000 Kč po nějaké obří slevě 50 % apod. Ještě ale nebyly úplně zimní slevy.

PKS jsem nechtěl – máme je nyní v panelákovém bytě – nejsme s nimi moc spokojení a chtěli jsme změnu.

Vekra – tam se nedalo moc jednat o ceně – tak jsem je také vyškrtnul. Zůstal mi tedy místní výrobce

Dafe plast, který vyrábí z profilu Rehau Geneo – nabídka byla také za 225 000 Kč. Zjistil jsem ale, že z tohoto profilu vyrábí i SULKO okna.

Byl jsem tedy v jejich vzorkovně v Brně a moc se mi to tam nelíbilo. Byl jsem i v dalších showroomech RI Okna – Bzenec, PKS Ždár nad Sázavou, Sulko okna Brno a nejlepší showroom – má dle mě firma Dafe Plast u Jihlavy – na křižovatce u Hotelu u Tří Věžiček.

Firma Sulko mi nacenila vše nejlevněji za 196 000 Kč. Chtěli jsme však okna z Vysočiny, tak se jednalo o ceně. Vyhodili jsme z nabídky skleněné zábradlí a cena o něco spadla. Dále jsem si nechal umístit reklamu na barák, platba hotově předem, dodatečná zimní sleva a dostal jsem se na 200 800 Kč – tuto cenu jsme již akceptovali (původní cena za naše okna 46 m2 byla tuším 450 000 Kč) a okna a dveře jsme objednali.

Chtěli jsme, aby okna byla namontovaná do Vánoc a přes zimu jsem mohl začít makat uvnitř – proč zbytečně 3 měsíce ležet a stavba, aby zbytečně stála. Okna mi vyrobili do 7 týdnů a v půlce prosince se mi ozvala montážní firma, ať si dle smlouvy seženu 3 lidi na pomoc s HS portálem – který váží 550 – 600 kg. Rám dovezli na káře viz. foto a skla byla zvlášť, rám neslo 8 lidí – nakonec přijelo 8 montážníků, takže jsem nikoho ze svých řad nepotřeboval a každé sklo váží 139 kg – trojsklo z U skel 0,5. Rozdíl mezi u 0,6 a 0,5 na celém domě byl tuším 2 – 3000 Kč.

U oken jsme řešili ještě barvu – v projektu jsou antracitová – černá – moc tmavá – vůbec se nám nelíbí!!! Chtěli jsme něco světlejšího, vybrali jsme nějakou šedou grau, ale při mé asi 4. návštěvě showroomu jsem prostě řešil stále tu barvu a nakonec jsme vybrali o fous tmavší než světle šedou – metrbrash grau – šedivá žíhaná. Když svítí slunce jsou stříbrná – jinak šedá - o 2 odstíny světlejší než antracitová. Zevnitř jsou bílá.

Okna došla komplet rozdělaná – vždy se musela třídílná okna pasovat do sebe, rámy až na stavbě – bylo tam 8 montážníků celý den a druhý den už jen 3 montážníci asi 6 hodin. Vše zvládli na jedničku – spokojenost. Ještě jsem si dokoupil jinou kliku k francouzskému oknu se zámkem.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Redakce (77 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama