Instalace pozinkovaných ocelových profilů a montáž sádrokartonových desek

Autor: Martin (5 příspěvků)
26. 8. 2015
0 komentářů
Příspěvek stavebníka
Po vybourání starých zdí a „debordelizaci“ bytu přišlo na řadu řezání drážek elektroinstalací a následovala stavba profilů sádrokartonové konstrukce.

Do Martinova bytu jsme dorazili v den, kdy byly již namontovány některé profily. Na stavbě se nepohyboval žádný řemeslník, a tak nám nezbylo než udělat pár fotek a dorazit na místo následující den. Druhý den byly v bytě nejen postaveny všechny profily, ale většina zdí byla z jedné strany opláštěná sádrokartonovými deskami. „Kdybychom měli za úkol udělat příčku od zdi ke zdi, byla by rychlost výstavby ještě vyšší. Technologií sádrokartonu lze udělat příčku tak rychle, že ráno začnu stavět a večer bydlím“ popsal Robert Hošek, vedoucí centra technické podpory společnosti RIGIPS.

Instalace pozinkovaných ocelových profilů a montáž sádrokartonových desek

Pro opláštění konstrukce byl zvolen sádrokarton RIGISTABIL. Jedná se o sádrokartonové desky, které unesou až 80kg na hmoždinku. V pohodě na ni pověsíte police i kuchyňskou linku a lze je použít i do vlhkého prostředí. S jednou deskou, tak zvládnete rekonstrukci celého bytu. Při nechtěném zavadění do jednoho ze svislých profilů jsme zjistili, že profil není nijak uchycen a je zcela volně uložen ve spodním a horním profilu, které jsou přišroubovány k podlaze a ke stropu. „Mohlo by se zdát, že je něco špatně, ale ono je to ba naopak správně. Princip konstrukce je takový, že desky se šroubují pouze ke svislým profilům a tyto profily musí být uloženy volně. Pokud si pak dům například trochu sedne, nedojde nijak k poškození sádrokartonových zdí.“ doplnil Robert Hošek.

Reklama
Instalace pozinkovaných ocelových profilů a montáž sádrokartonových desek

Martin má v bytě připraveny pouzdra pro posuvné dveře. Tato pouzdra mají velkou výhodu v rámci úspory prostoru a montují se při sestavování profilů. Dle slov Roberta Hoška je ovšem nutné počítat s tím, že tak jak umí sádrokartón tlumit hluk, pouzdro na rozdíl od zavíracích dveří, které jsou běžně vybaveny těsněním, tlumit hluk neumí. Do Martinova bytu se podíváme příště na tmelení sádrokartonových desek.

Náklady

Název položkyCena
Ostatní materiál RIGIPS
8 000 Kč
Práce řemeslníků
26 000 Kč
Deska RB activAir
3 700 Kč
Sádrokartonové desky RIGISTABIL 110 m2
13 000 Kč
Pouzdro pro posuvné dveře 2x
8 000 Kč
Profily pro podhledy 140 m.b.
3 200 Kč
Profily pro příčky 160 m.b.
6 000 Kč
Celkem67 900 Kč
Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Martin
Martin (5 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama