Dokončování vnitřků

Autor: Miras (15 příspěvků)
Kategorie: Podlahová krytina
13. 3. 2015
7 komentářů
Dokončování vnitřků
Příspěvek stavebníka
Po obezdění koupelny a záchodu přišlo na řadu malování celého domu. Nejdříve jsem všechny zdi jemně zbrousil, aby z nich nic nepadalo, poté napenetroval penetrací. Finální barvu jsem zvolil pouze bílou barvu, která dle mého působí čistým dojmem.

Stěny jsem natíral 2 vrstvami, strop jsem natíral celkem 3x. Ještě před malováním jsem vyvrtal díry na konzole, abych to pak nezašpinil. Po vymalování domu, které mě trvalo tak 10 dní, jsem vylil podlahu nivelační stěrkou.

Objednal jsem elektrikáře, aby mi zapojil jističe a zásuvky. Konečně jsem mohl využívat elektřinu z domu a ne tahat kabel od stavebního rozvaděče. Maličkost ale jak dokáže potěšit :-).

Poté jsem koupil objímky a žárovky a zapojil na stropní kabely. Poté byla v plánu podlaha. Zvolil jsem laminátovou podlahu Egger Dub Belfort 8mm. Před pokládkou jsem položil na podlahu vrstvu igelitu, pak miralon 3mm, pospojoval lepící páskou. Poté přišla na řadu samotná pokládka.

Reklama

Půjčil jsem si od táty přímočarku a šlo se na věc. Práce šla pěkně od ruky a za 5 dní bylo položeno. Zbývaly pouze lišty. Koupil jsem úchytky, které se přivrtají na zeď a lišta se jen usadí.

Nedávno jsem tapetoval v ložnici a hned se to osvědčilo. Lišty jsem pouze vycvakl,vytapetoval a nasadil lišty zpět. Všechny podlahy byly hotovy kromě vstupní chodby a techn.místnosti. Koupil jsem tedy dlažbu, flexibilní lepidlo a šlo se na věc.

Poté jsem nasadil poklop na půdu, připevnil žebřík a vyrobil poklop na půdu, abych zamezil tepelné ztráty. Tloušťka je 5cm XPS a 10cm EPS. Poté jsem objednal vodaře a zapojil plynový kondenzační kotel s radiátory, byl s nim i servisák, který kotel vyzkoušel a napsal revizi.

Reklama

V tento moment, kdy šla teplá voda, jsem se provizorně nastěhoval. Bylo to přesně 15 měsíců po prvním kopu do země. Byl jsem se zeptat na stavební úřad, co všechno je potřeba ke kolaudaci. Bylo mi řečeno, že hasičák, protipožární čidla, to už bylo objednaný. Nejvíc jsem se bál, co řekne ohledně dveří, zaplať pánbůh, že mu stačili jen obložky. Na komplet dveře už nebyly peníze, protože na mě čekala fasáda, kterou vyžadoval alespoň na lepidlo. O fasádě v dalším článku.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Miras (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací