Zřízení nového odběrného místa elektriky – ČEZ

Autor: Žaneta a Jirka (35 příspěvků)
5. 3. 2015
0 komentářů
Zřízení nového odběrného místa elektriky – ČEZ
Příspěvek stavebníka
Stavební parcelu jsme koupili bez sítí a tak bylo zapotřebí podat žádost na Čez o zřízení nového odběrného místa. To jsme chtěli začít řešit začátkem července 2013 spolu s PD, ale projektant nám řekl, že na to máme ještě čas. 

Naštěstí jsme ho neposlechli a hned v srpnu 2013 jsme zašli na Čez a vyřídili vše potřebné. V září nám přišla smlouva a zaplatili jsme poplatek 6 500 Kč z 12 500 Kč a začala běžet lhůta 15 měsíců, kterou má ČEZ na připojení.Na ČEZ jsme šli osobně hlavně proto, abychom tam zkonzultovali, zda můžeme mít hlavní jističe ve zděné zídce, tak jak jsme to měli připravené v situaci umístění RD. Paní, která to od nás přebírala, nám řekla, že jo, že to záleží na nás :-)  V únoru 2014 jsme obdrželi stavební povolení a jelikož se z ČEZU  nikdo neozval, tak jsme při stavění základové desky vše nachystali dle plánu. Asi v květnu 2014 nám přišlo oznámení, že se bude projektovat naše přípojka a že skříň X112 bude na rohu naší parcely (tj. na opačné straně baráku)Zhruba v říjnu přijela firma a osadila tuto skříň. Nakonec abychom to nekomplikovali, tak jsme koupili plastový elektroměrový pilíř včetně nachystaných jističů a osadili ho vedle té X112. Asi za týden nám elektrikář oznámil, že nám zapomněl říct, že k pilíři musí vést kabely dva, ne jeden.Tak jsme další víkend protahovali chráničkou další drát. Poté nám elektrikář vše zapojil a revizák zpracoval revizní zprávu. Do této doby uběhlo 13 měsíců.  Konečně jsme zajásali, že budeme mít svou elektriku a přišla další rána. Na Čezu nám řekli, že si nemůžeme podat žádost o dodávku elektriky dokavaď extérní firma oficiálně neukončí stavbu (skříň x112).   Tak jsme alespoň zaplatili zbytek poplatku, tj. 6000 Kč a čekali až nám přijde oznámení o ukončení stavby. Nakonec jsme se dočkali, 22.12.2014 nám přišlo oznámení a těsně před koncem roku nás ČEZ připojil. Hodně věcí jsme i vyřídili přes ČEZ ONLINE.

Od 1.1.2015 máme svoji elektriku. Celý tento šílený proces trval přesně 15 měsíců!!!

A nebýt tak laskavého souseda, co nám „půjčil“ elektriku, zahájili bychom stavbu až letos, a měli bychom roční zpoždění!!! Za tu dobu jsme stihli udělat celou hrubou, okna, některé rozvody, omítky…

Galerie

Zřízení nového odběrného místa elektriky – ČEZZřízení nového odběrného místa elektriky – ČEZ
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Žaneta a Jirka
Žaneta a Jirka (35 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací