Ohlédnutí za rokem 2014 - podívejte se, co se ve Svépomocí.cz loni událo.

Autor: Pavel Tesárek (73 příspěvků)
Kategorie: Novinky na webu
21. 2. 2015
0 komentářů
Příspěvek stavebníka
Rok 2014 byl rokem plný změn a nových startů. Pojďme se teď společně za uplynulým rokem ohlédnout a zjistit, zda se nám podařilo naplnit vše, co jsme si předsevzali, a jaké věci navíc jsme v průběhu roku stihli uskutečnit.

Návštěvnost

Při sestavování plánů na počet návštěv a zobrazení stránek portálu Svépomocí.cz jsme v lednu roku 2014 očekávali, že se nám podaří dosáhnout čísla 1 185 000 návštěv a kolem 5.000.000  zobrazených stránek. Máme velkou radost, neboť obě tyto hodnoty jsme překročili a v roce 2014 tak dosáhli 1 260 000 návštěv a přes 5 300 000 zobrazených stránek. V porovnání s  rokem 2013 došlo tedy v počtu návštěv portálu Svépomocí.cz k nárůstu o více jak 20%. Zakládáme si na otevřeném a férovém přístupu, proto máme pro všechny volně k dispozici přihlášení do našeho účtu ve službě Google Analytics, díky kterému si tak můžete sami sestavit libovolné přehledy s návštěvností, která vás nejvíce zajímá.

Registrovaní stavebníci

Počet aktivních registrovaných stavebníků jsme z loňské hodnoty 10.000 navýšili na současných 15.000 a díky pravidelné komunikaci a zasílání zajímavých a hodnotných zpráv si udrželi průměrný konverzní poměr na otevření emailu přes 25%.

Založení společnosti Svépomocí.cz s.r.o. a rozšíření týmu

26. února 2014 došlo k založení společnosti Svépomocí.cz s.r.o. a se vstupem investora také rozšíření firemního týmu. Správu vašich firemních kampaní drží nyní pevně ve svých rukou Lukáš Mirtl a procesní i provozní věci převzal Jaroslav Antoš. Oba kluci pracují pod hlavičkou společnosti Absolook, která na portálu Svépomocí.cz spravuje reklamní prostor. O natáčení videí, záznam kvalitního zvuku a následnou postprodukci se starají Marek Sodoma a Tereza Dondová. Oba s mnohaletou praxí v oboru a současně také spolupracující s produkcemi České Televize, Televize Prima nebo stanicí Óčko.

Reklama

PDF kniha Hrubá stavba svépomocí – krok za krokem

Ke knize Základová deska svépomocí, jejíž ukázku si v elektronické podobě stáhlo přes 9 000 stavebníků, bylo v plánu doplnit během roku 2014 další 3 nové PDF knihy. Povedlo se to bohužel pouze s jednou knihou, jejíž kompletní vydání si ještě před dokončením zakoupilo přes 150 stavebníků. Ti, kteří 230 stránkovou knihu stihli přečíst, ji hodnotí jako skvělého pomocníka pro svou stavbu a kromě kvalitního a srozumitelného obsahu pro laiky oceňují také její strukturu a přehledné zpracování.

Ohlédnutí za rokem 2014 - podívejte se, co se ve Svépomocí.cz loni událo.

Televizní a rádiová vystoupení

Po televizní premiéře z roku 2013 jsme se společně v loňském roce mohli vídat případně slýchat mnohem častěji. V červnu v živém vysílání pořadu Studio 6 víkend, kde se mohli diváci poprvé dozvědět o projektu Svépomocí ŽIVĚ. Následovala zářijová reportáž v pořadu Gejzír, v rámci kterého si redaktorka Petra Krmelová přijela vyzkoušet zdění příčky na vlastní kůži, stejně jako budou moci jezdit stavebníci na pravidelné víkendové workshopy. Také rozhlasový pořad Fontána, stanice českého rozhlasu České Budějovice, ve kterém jsem měl možnost být odpoledním hostem, se věnoval tématu rostoucího trendu svépomocného stavění v České republice.

Reklama

Start svépomocí ŽIVĚ a první workshop

Začátkem září odstartoval projekt Svépomocí ŽIVĚ, který podrobně mapuje záměr postavit svépomocí pasivní dům a umožnit budoucím stavebníkům stavbu nejen sledovat formou videí, fotografií a článků, ale také si přijet cokoliv živě vyzkoušet. První videa popisovala klikatou cestu k výběru ideálního pozemku. Následovala tvorba studie a projektové dokumentace pro účely stavebního povolení a s kamerou se nám podařilo dojít i do kanceláře stavebního úřadu. V říjnu se v rámci stavby oplocení uskutečnil první živý workshop, jehož kapacita byla během jediného dne od možnosti přihlášení zcela zaplněna a pohodová a přátelská atmosféra, ve které se celé sobotní setkání neslo nám dodala energii a odhodlání, že práce, kterou děláme, má smyls a pomáhat lidem, kteří se rozhodli postavit dům svépomocí, budeme i nadále.

Ohlédnutí za rokem 2014 - podívejte se, co se ve Svépomocí.cz loni událo.

Veletrh FOR ARCH 2014

Účast na veletrhu FOR ARCH patří pro Svépomocí.cz již takřka k tradici a v letošním roce jsme se mohli společně vidět na stánku se zbrusu novou infografikou, která monitorovala nejen příběh vzniku, ale také odhalila další sekce, o které se portál Svépocomocí.cz následně za několik týdnů rozrostl. V rámci veletrhu jsme uskutečnili 3 přednášky s příběhem stavby domu svépomocí a průběhem výběru pozemku a realizace projektové dokumentace pro dům v projektu Svépomocí ŽIVĚ.

Reklama

Každá přednáška pořádaná portálem Svépomocí.cz byla zaplněna do posledního místa a rezervační systém na webu FOR ARCH tak dlouho dopředu hlásil pouze informaci „plně obsazeno". Dalším lákadlem byla soutěž o okna v hodnotě 80.000Kč od partnera společnosti OKNA.EU, které se účastnilo přes 500 návštěvníků veletrhu a výherce, pan Ondřej Šuchman z Prahy, si pro cenu osobně přijel v sobotu odpoledne.

Ohlédnutí za rokem 2014 - podívejte se, co se ve Svépomocí.cz loni událo.

Nový vzhled portálu Svépomocí.cz

Od srpna kolegové intenzivně pracovali na programování nového portálu Svépomocí.cz, který byl spuštěn 15. prosince. Svůj prostor pro sdílení informací dostali nově lidé, kteří se rozhodli pro rekonstrukci staršího domu nebo bytu, případně svůj dům již dostavěli a nyní se věnují realizaci a údržbě zahrady.

Ohlédnutí za rokem 2014 - podívejte se, co se ve Svépomocí.cz loni událo.

Na první pohled není pro návštěvníky mnoho změn viditelných, ale kompletně jsme přeprogramovali celý vnitřek webu, vylepšili a zejména zjednodušili vkládání článků stavebníkům a přidali také stavební bazar.

Ohlédnutí za rokem 2014 - podívejte se, co se ve Svépomocí.cz loni událo.

Kuponová vánoční akce

S vybranými partnery, kteří jsou zapojeni do projektu Svépomocí ŽIVĚ, jsme před Vánoci uskutečnili pro stavebníky kuponovou akci, při které si mohli z portálu Svépomocí.cz výměnou za email stahovat libovolné slevové kupony nebo poukazy pro získání bonusu.

Ohlédnutí za rokem 2014 - podívejte se, co se ve Svépomocí.cz loni událo.

Akce trvala 3 týdny a účastnilo se jí 7 partnerů. Akci jsme podpořili brandingem webu, bannerovou kampaní a také mailingem zaslaným na 14.000 stavebníků. Nabídky využilo přes 530 stavebníků, kteří si výměnou za email stáhli slevový kupón a mohou tak při stavbě svého domu pořídit výhodně materiál nebo nabízené služby. Akci s kupony hodnotíme my i partneři jako velmi povedenou a v letošním roce ji máme v plánu několikrát zopakovat. Pokud se líbí tato možnost i vám, měli byste možná už teď přemýšlet, jakou nabídku do kuponové akce připravíte pro svépomocné stavebníky právě vy!

  • Svépomocí ŽIVĚ

V letošním roce nás čeká mnoho natáčecích dní. Jedním tématem bude pochopitelně stavba domu v projektu Svépomocí ŽIVĚ, kterou zahájíme již za pár týdnů, a která nabídne několik živých setkání v rámci pravidelných víkendových workshopů. Projekt Svépomocí ŽIVĚ stále nabízí možnosti partnerství a spolupráce. Pokud máte produkt, který byste při realizaci právě tohoto domu chtěli stavebníkům ukázat, kontaktujte Lukáše Mirtla se svými podněty.

  • Konference na veletrhu FOR ARCH

Dalším lákadlem pro svépomocné stavebníky i partnery bude konference pořádaná v rámci veletrhu FOR ARCH 2015 v pražských Letňanech.

Na její návštěvníky, budoucí svépomocné stavebníky, čekají praktické přednášky s tipy a zkušenostmi ze stavby i rekonstrukce svépomocí a také možnosti vyzkoušet si přímo na místě některé montážní postupy a práci s vybranými materiály a technologiemi. Pokud vás toto téma více zajímá, kontaktujte kolegu Lukáše Mirtla, který vám brzy pošle ke konferenci více podrobností.

  • Spokojenost stavebníků

Spokojenost a informovanost stavebníků je naší prioritou již od roku 2009 a věřím, že rozšíření stávajícího obsahu o nová videa a možnost účastnit se konference či živých workshopů tento cíl a naši snahu podpoří.

Závěrečné rozloučení

Mám radost, že jste si udělali čas a mohli jsme se tak společně poohlédnout za aktivitami a úkoly, kterými jsme si v roce 2014 prošli.

Věřím, že rok 2015 bude ještě úspěšnější a to přeji nejen vaší firmě, ale i vám osobně. Mějte se krásně a ať se vám daří.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Pavel Tesárek (73 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama