Konečně máme schodiště!

Autor: Kuba a Lucka (13 příspěvků)
Kategorie: Schodiště
24. 12. 2014
7 komentářů
Konečně máme schodiště!
Příspěvek stavebníka
Během čekání než nám přivezou dřevo na krov z pily, jsme se rozhodli, že se ještě letos pustíme do schodiště. Protože všude strašili, že od půlky prosince přijdou velké mrazy, a že letos bude dlouhá zima.

Tak jsme chtěli využít "poslední" možnosti betonovat, nakonec to vypadá, že naštěstí krutá zima nepřijde, jak všude odborníci hlásili. Každopádně, konečně máme schodiště, a můžeme do patra chodit jako lidi! Schody máme v projektu s podestou, ale ty se nám nelíbili, takže jsme se rozhodli pro točité schodiště.

Do šalování jsme se pustili 1.12.2014 a pak po večerech po práci s halogenem dolaďovali. Na každé straně jsou vysekané kapsy a ještě v každém schodě je vysekaná další kapsička, do které jsme během betonování vkládali roxor průměru 12mm a zbytky kari sítě (zbyly nám z betonování stropu). Na čela schodů jsme použili opět naše slavné OSB desky, které zbyly z betonování věnců. A aby se neprohýbali, přidělali jsme k nim z čelní strany lať.

V neděli ráno (7.12.) jsme se pustili do betonáže. Do betonu jsme raději ještě koupili zimní přísadu do betonu, který zároveň fungoval i jako plastifikátor. Beton byl opravdu kvalitní a díky přísadě krasně plastický, suprově se s ním pracovalo. Betonovali jsme ve dvou lidech a kolem 16h jsme měli hotovo a uklizeno. A hned další den v pondělí 8.12. nám přijel krov :-), takže opravdu nepromarněný ani jeden den, uf.

Reklama

Schodiště je již odšalováno a vypadá opravdu dobře. Konečně se nebudeme do podkroví šplhat jak tarzani.

Náklady

Název položkyCena
Roxory 12mm
400 Kč
Kari síť 2x
1 Kč
Přípravek do betonu, plastifikátor
320 Kč
Cement 24 pytlů
1 320 Kč
Písek
1 Kč
Vruty
300 Kč
Dřevo, latě
1 500 Kč
Celkem3 842 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Kuba a Lucka
Kuba a Lucka (13 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací