RWE kaplička

Autor: Danča a Peťas (12 příspěvků)
31. 12. 2009
0 komentářů
RWE kaplička
Příspěvek stavebníka
Červenec 09 Jeden zádrhel při projektu byl přesun kapličky mimo plánovanou přístavbu a na hranici nového projektu.

Na rozhodnutí byli 2 varianty buď odstranit kapličku úplně, nebo ji přesunout. Jelikož by byla škoda peněz za vybudování kapličky a do budoucna jsme nevěděli zda bude plyn potřeba nebo nebude. Padlo rozhodnutí na přesun kapličky.

Na plynárně nám dali pár typů kdo by mohl udělat projekt na přesun kapličky. Rovnou na první pokus jsem se domluvili. Na schůzce jsem přivezl plány, ofotil místo a domluvili jsme se na termínu do kdy by to mělo být. Musím říct, že pán byl velmi ochotný a za slušný peníz(cca 4500) nám udělal celý projekt podle, kterého se mohla poptat firma která by to udělala. Předpoklad byl okolo 7-8 tisíc s tím že přesun kapličky a vykopání si udělám sám.

Jelikož firmy, které dělají plyn a přípojky musí  mít akreditaci na práci se středotlakem  tak se náš výběr hodně zůžil. A za druhé je to pro ně jen okrajová záležitost za „málo“ peněz. První firma nám lehce arogantní tonem řekla že to bude stát cca 20 tis aniž by viděl projekt a  udělali by to cca do měsíce. Skoro jako bych slyšel, že je otravujeme a že jsou mistři světa. Druhá firma byla úplně odlišná. Dalo se s nima mluvit a cena byla poloviční. Dohodli jsme se na termín a já jsem mohl připravovat.

Reklama

První jsem obkopal původní kapičku dokola kolem. Před kapličkou jsem kopal až ke kabelu abych viděl hloubku a směr.    Následně jsem na hranici pozemku začal dělat díru, abych obnažil hadici s plynem a vykopal jsem si základ pro novou kapličku. Ze dřeva jsem si udělal šalování a vylil jsme ho betonem. Pár dní jsme počkal a s Dančou jsme přenesli kapličku na nové místo.

Po příjezdu firmy, která měla udělat přemístění jsem se nestačil divit. Trvalo jim to cca půl hoďky. Zaškrtili a přestřihly původní vedení. Napojili kolínko a použili povodní vývod. Udělali test těsnosti a jeli zas jinam. Práce jednoho člověka, druhý držel deštník a kouřil.  Je to jen další důkaz jak firmy využijí neznalosti a tahají peníze. Nakonec to stálo asi jen 7 tis. A byli jsme spokojení protože jsme mohli začít s vyměřováním přístavby.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Danča a Peťas
Danča a Peťas (12 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací