České televizi se líbí projekt Svépomocí ŽIVĚ

Autor: Pavel Tesárek (23 příspěvků)
Kategorie: Firemní zprávy
29. 7. 2014
0 komentářů
České televizi se líbí projekt Svépomocí ŽIVĚ
Příspěvek stavebníka
Když jsem před časem hovořil v pořadu Studio 6 víkend o portálu Svépomocí.cz, jeho vzniku, vývoji i současném fungování, prozradil jsem, že dalším navazujícím krokem k teoretickým znalostem, které mohou stavebníci dnes na webu Svépomocí.cz snadno načerpat, je nutnost získat zkušenosti praktické a vyzkoušet si stavbu Svépomocí ŽIVĚ.

Zhruba týden od natáčení mi telefonovala z České televize redaktorka Petra Krmelová se zájmem o natočení další reportáže o projektu Svépomocí ŽIVĚ, který je v podstatě mým splněným snem a to proto, že přesně o takové možnosti jsem snil v roce 2009, když jsem se pouštěl do stavby svého prvního domu. Pořad o splněných snech a dobrých zprávách připravuje Iveta Toušlová, která stála u zrodu pořadů jako je Toulavá kamera, 13. komnata a další.

  Petra si chtěla vyzkoušet stavbu na vlastní kůži, a tak jsme požádali stavebníky z Mníšku pod Brdy, aby nám na jeden den svůj dům zapůjčili a my tak získali kulisy pro natočení reportáže, která by se v České televizi měla vysílat na podzim letošního roku.

České televizi se líbí projekt Svépomocí ŽIVĚ
Reklama

Při natáčení jsem si uvědomil, jak důležité bude pro některé budoucí stavebníky mít možnost přijet na skutečnou stavbu a pod dohledem si jednotlivé etapy vyzkoušet nejprve na nečisto. Po natáčení v Mníšku jsme se přesunuli do obce Rostoklaty (Úvaly, Praha-východ), abychom divákům televize prozradili, kde přesně se nachází pozemek, na kterém dům v projektu Svépomocí ŽIVĚ vyroste.

České televizi se líbí projekt Svépomocí ŽIVĚ

V současné době pracuje společnost G SERVIS na tvorbě projektové dokumentace pro stavební povolení, modelování zahrady a následně prováděcí projektové dokumentaci. Na tato témata natáčíme celkem 5 videí.

Reklama
České televizi se líbí projekt Svépomocí ŽIVĚ

Zveřejnění videí a spuštění webu pro projekt Svépomocí ŽIVĚ plánujeme v září před veletrhem FOR ARCH 2014, na kterém pro stavebníky uspořádáme přednášku o průběhu výběru pozemku, sestavování smluv, studii a projektování domu a také již známých materiálech a dodavatelích, které při stavbě plánujeme využít.

Chcete, aby se stavebníci dozvěděli i o Vás? Pojďte do stavby pasivního domu svépomocí společně s námi a získejte nejen spoustu zajímavých videí pro svou prezentaci, ale také osobní kontakty s budoucími stavebníky při pravidelných workshopech přímo na stavbě.

Reklama
České televizi se líbí projekt Svépomocí ŽIVĚ

Pavel Tesárek tel.: 605 956 408 e-mail: Pavel@svepomoci.cz

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Pavel Tesárek
Pavel Tesárek (23 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama