Dřevěné a palubkové stropy

Autor: Honza a Gabča (9 příspěvků)
Kategorie: Sádrokartony
30. 11. 2013
0 komentářů
Dřevěné a palubkové stropy
Příspěvek stavebníka
Protože mám rád dřevo a manželka nebyla proti, rozhodli jsme se kromě koupelny udělat všechny stropy ze dřeva. Materiál na rošty jsem měl už dlouho připravený. Palubky jsem kupoval hotové přímo od nedalekého výrobce.

Kvůli přestavbě bylo nejprve třeba zpevnit stávající trámové stropy. Podvlekli jsme pod ně traverzy a heverem zvedli, podezdili a uvolnili zvedák. Byly docela pronesené, protože se nad nimi skladovalo obilí. Podle světlé výšky k traverze jsme přenesli míru po obvodu místnosti a ze dřeva udělali rošt. Výška místností měla být po rekonstrukci 160cm. Takže jsme měli od palubek k původnímu stropu 15-20 cm podle pronesení. Proto jsme jako izolaci zvolili 10 cm lisované vaty a nad ní jsme nacpali tzv. trhanou, která je v pytlích.

V každé místnosti jsou palubky designově jinak, aby každá místnost vypadala originálně, i když jsou všude palubky. Např. v chodbě jsou falešné trámy v podhledu. Navíc jsme do obýváku dali stmívatelné LED panely, což byla velká nejistota a byl to čistě můj výmysl. Nikde jsem to předtím v reálu neviděl, ani ty ledky, ale podle mě je výsledek výborný.

Možná vás překvapí, že děláme prvně strop a pak omítky. Je to kvůli tomu, jak jsme měli čas. Stropy jsme dělali přes zimu, když bylo více času a omítky na jaře až se oteplilo. Topení ještě nebylo v provozu.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Honza a Gabča
Honza a Gabča (9 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama