Rozhodnutí stavět a koupě pozemku

Autor: Žaneta a Jirka (35 příspěvků)
15. 11. 2013
0 komentářů
Příspěvek stavebníka
Ahojky všem stavebníkům :-) I my se po půl roce úvah o společném bydlení přidáváme do řad stavebníků a začínáme si plnit jeden z mnoha společných snů a to je stavba vlastního domečku.

A jak to vše začalo? Loni na podzim jsme začali uvažovat o společném bydlení. Jelikož oba pocházíme z vesnice, tak jsme v prvé řadě vyloučili koupi bytu. Po zhlédnutí pár starších domků jsme zamítli i možnost rekonstrukce staršího RD a zbyly nám poslední dvě možnosti. Zůstat u přítelových rodičů (vyplatit sourozence, a zrekonstruovat celý dům) nebo sehnat parcelu a postavit si domeček.

Já měla od začátku jasno :-), ale po půlročním hledání pozemku, který by byl na vhodném místě (v okolí našich domovů), v přijatelné velikosti (alespoň 800m)a ceně (do 500 Kč/m), jsem se pomalu začala smiřovat s tím, že budeme muset zůstat u rodičů.

Naštěstí se na nás usmálo štěstí :-). Město vypsalo v dubnu 2013 výběrové řízení na dva stavební pozemky ( 1.992m)v naší vesnici, zhruba  200m od našeho bytu. Přítel sice ze začátku o tom moc neuvažoval, chtěl pozemek napůl cesty mezi námi, ale ani jsme se nenadáli a už jsme seděli na stavebním úřadě a zjišťovali veškeré podrobnosti nutné k rozhodnutí, zda do toho půjdeme.

Reklama

Pozemek se nachází na konci slepé ulice na docela klidném místě, zleva a naproti jsou sousedi, zbylé strany obklopují pole. Ve vesnici se nachází škola, školka, obchod, hospoda, hřiště, malá průmyslová zóna, benzínka+LPG, nová cyklostezka do města, a za obcí je nájezd na dálnici. Do nejbližšího města je to 3km, do velkého města 20km. Sítě na vlastní náklady, ale stačí dotáhnout vodu a kanalizaci. Minimální cena  400 Kč/m. Co víc si přát? Jediná nevýhoda je přepis vlastnictví po dokončení hrubé stavby a dodržení určitých arch. a urb. zásad (sedlová střecha atd.)

Od května 2013 je už první polovina pozemku (935m +cca 100m)naše a zabýváme se projektem a připravujeme na stavební a územní řízení.

Náklady

Název položkyCena
smlouva o budoucí kupní smlouvě
1 000 Kč
Celkem1 000 Kč
Reklama

Galerie

Rozhodnutí stavět a koupě pozemkuRozhodnutí stavět a koupě pozemku
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Žaneta a Jirka
Žaneta a Jirka (35 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací