Pokud chcete ušetřit při stavbě a rekonstrukci, zamiřte na veletrh Voda-klima-vytápění

Autor: ABF (47 příspěvků)
9. 11. 2013
0 komentářů
Pokud chcete ušetřit při stavbě a rekonstrukci, zamiřte na veletrh Voda-klima-vytápění
Příspěvek stavebníka
Odborný veletrh zaměřený na technická zařízení budov Voda-klima-vytápění proběhne od 19. do 22. listopadu na výstavišti PVA Expo Letňany v Praze. Souběžně s ním se na výstavišti uskuteční veletrh Autoalternativa zaměřený na vozy s pohonem na CNG a LPG a od 19. do 21. listopadu veletrhy For Elektron, For Energo, For Automation a For Elektron Motion. Návštěvník bude moci všechny veletrhy navštívit na jednu vstupenku.

První dva dny veletrhu Voda-klima-vytápění budou věnovány odborným tématům, která však mohou být atraktivní také pro laickou veřejnost.

Odborný internetový portál tzb-info.cz se v úterý 19. 11. zaměří na oblast vytápění a zazní mimo jiné přednášky, jež se budou soustředit na porovnání nákladů na správné seřízení otopné soustavy a aktuality v dotacích na kotle, ceny pelet a dřevěných paliv. Návštěvníci se také dozví, zda  pro přípravu teplé vody volit fotovoltaiku nebo solární tepelné kolektory a jak dosáhnout úspory financí výběrem dodavatele energie.

Pro všechny, kdo rekonstruují své bydlení, jsou určeny semináře ve středu 20. 11.,  zaměřené na obnovitelné zdroje energie pro rodinné a bytové domy, větrání bytů a hodnocení energetické náročnosti budov.

Reklama

Mezi několika desítkami vystavovatelů, jež se rodiny tematicky spřízněných veletrhů účastní, bude také Státní fond životního prostředí, který bude návštěvníkům poskytovat informace o budoucnosti dotačního programu Nová zelená úsporám.

Nově je možné získat nejen dotaci na zateplení či výměnu oken a dveří, ale také dotace na plynové kotle, tepelná čerpadla, solární systémy pro ohřev teplé vody či rekuperační větrání. Podporována je také výstavba nízkoenergetických domů, dotace se rovněž poskytují na tvorbu projektové dokumentace, technický dozor či atesty.

Kompletní doprovodný program a informace o veletrhu najdete zde >>

Reklama

Přílohy

Doprovodný program veletrhu
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací