Výběr místa pro náš dům

Autor: Míra a Maruška (44 příspěvků)
Kategorie: Pozemek
23. 2. 2009
0 komentářů
Výběr místa pro náš dům
Příspěvek stavebníka
Jelikož žijeme v kraji Vysočina, který nám tak nějak přirostl k srdci, nemohli jsme si vybírat parcelu pro náš dům jinde než na Vysočině.

Jak jsem již psal v prvním článku, vyrostli jsme oba na vesnici, atak jsme chtěli náš dům mít také spíše na venkově, než ve městě. Ale i přesto jsme zvažovali koupi parcely v pětitisícovém městě s podstatě veškerou občanskou obslužností. Mělo to ovšem háček, cena jednoho metru se vyšplhala k 850,- Kč za m2 (kompletně zasíťovaný pozemek). Vzhledem k tomu, že jsem do pozemku nechtěli investovat velké peníze a chtěli jsme parcelu o velikosti minimálně 700 m2, proto jsme se rozhodli pro parcelu v obci, která má asi 450 obyvatel, dvě prodejny, školu, školku, dětskou poradnu, poštu a bezdrátový internet.

Velikost parcely sice nebyla to co bychom si představovali, ale nám se více líbilo mít raději za stejnou cenu parcelu o velikosti 1400 m2 v obci než parcelu ve městě o velikosti 450 m2. Parcele je kompletně zasíťovaná (plyn, elektřina, voda, odpady, telefon) je sice u selnice II.třídy, ale nakonec se tohoto handicapu pokusíme využít ku prospěchu.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Míra a Maruška
Míra a Maruška (44 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací