Kamery, kamerový systém a zabezpečení domu

Autor: Zuzana Bohdalová (66 příspěvků)
7. 3. 2013
8 komentářů
Kamery, kamerový systém a zabezpečení domu
Příspěvek stavebníka
Pokud nejste majitelem hlídacího psa, nemáte zbrojní pas ani jste neabsolvoval na výbornou kurz sebeobrany, pravděpodobně budete chtít zabezpečit svou rodinu, majetek i sebe některým z kamerových nebo alarmových bezpečnostních systémů.

Jednoduché alarmy jsou bezdrátově propojené s čidly, ta jsou umístěna v různých částech domu. Alarmy jsou vybaveny klávesnicí se sirénou. Při napojení na pult centralizované ochrany je během několika minut přivolána bezpečnostní služba.

Kamery, kamerový systém a zabezpečení domu

S novinkou na náš trh přišla firma Jablotron, český výrobce zabezpečovacích systémů. Ovládání tohoto systému je tak jednoduché, že jej zvládnou i děti. Signalizace na něm je naprosto přehledná a jednoznačná. Alarm Jablotron 100 představuje doslova revoluční systém v ovládání. K ovládání systému slouží panel se stavebnicovou architekturou. 

Reklama

Přesně na míru je možné na něm nastavit podle velikosti domu požadované funkce. Ovládací segmenty  umožňují  zapínat střežení jednotlivých  částí domu, ovládání  spotřebičů  i případné vyslání tísňového signálu. Segmenty jsou zcela srozumitelné ve sdělení informací díky semaforu s červenými a zelenými kontrolkami.

Tento princip umožňuje okamžité vyhodnocení stavu bezpečnosti jediným pohledem. Takovéto řešení je srozumitelné, logické a korespondující s reálnými potřebami obyvatel domu. Stačí pouhé stisknutí tlačítka a přiložení vlastního identifikačního čipu.

Kamery, kamerový systém a zabezpečení domu
Reklama

Azor je název bezdrátového minialarmu, který přenáší informace přes GSM. Prvky spolu rádiově komunikují. Systém lze propojit až s deseti detektory a hlasové a SMS zprávy dokáže poslat také až na 10 telefonních čísel. Stejně jako většina alarmů nahlašuje i tento systém narušení domu na pult centralizované ochrany.

Od Jablotronu můžete využít i další bezdrátový zabezpečovací systém s názvem Oasis využitelný nejen pro domácnosti, ale i kanceláře nebo sklady. Obsahuje čidla se zabudovanými kamerami, která posílají do počítače a telefonu fotografie.

Díky těmto možnostem zařízení Oasis, máte možnost dozvědět se, co se uvnitř vašeho domu skutečně děje.

Reklama
Kamery, kamerový systém a zabezpečení domu

TM servis dodává na náš trh zařízení CB32 s ústřednou, která se umí spojit až se dvaatřiceti čidly a sirénou bezdrátově a k tomu se dvěma přístroji navíc umožňuje spojení kabelem. Kontrola může probíhat až na šestnácti dálkových ovladačích. Na přednastavená čísla jsou zasílány zprávy přes GSM.

Univerzální GSM ovladač a hlásič s názvem David má 2 výstupy a 4 vstupy. Využívá se pro automatické odesílání SMS při sepnutí čidla. Dále funguje jako vypínač ovládaný SMS či prozvoněním nebo jako časový spínač.

Kamery, kamerový systém a zabezpečení domu

Evolve je bezdrátový GSM alarm Sonix . Ten komunikuje s čidly vzdálenými do 80metrů. Aktivuje a deaktivuje se ovladačem v podobě klíčenky a zprávy posílá až na pět telefonů.

Modul Simcom Guard-01 Profi zaručuje dobrý příjem i při slabém signálu. Má několik vstupů: 4 drátové a 8 bezdrátových a zprávu o tom, které čidlo zaznamenalo pohyb, pošle až na šest telefonů.

Kamery, kamerový systém a zabezpečení domu

Pokud má být zabezpečena opravdu důsledná ochrana objektu, je zapotřebí vybavit dům moderní hi-tech zabezpečovací technikou a kamerovým systémem zároveň. Po jejich instalaci by pak mělo automaticky nastat připojení na Tísňovou linku. Tak bude váš dům neustále monitorován, a to 24 hodin denně a 7 dní v týdnu.

V případě vloupání moderní systémy vytvoří vizuální záznam. Přehled o dění u vás doma budete mít z jakéhokoli místa, kde se budete zrovna nacházet. Zabezpečíte tak svou rodinu i domácnost nejen proti vloupání, ale i pro případ vzniku požáru, či úniku plynu. 

V případě, že budete mít takto kvalitně zabezpečen objekt, je zcela reálná možnost, že vám bude poskytnuta u pojišťovací společnosti dokonce sleva na pojištění.

Kamery, kamerový systém a zabezpečení domu

Současný trh s nabídkou zabezpečovacích systémů a alarmů je tak pestrý a různorodý, že společnosti obvykle nabízejí i  on-line poradenství. Chce to jen předem vědět, co od daného zařízení očekáváte a jak vysoký stupeň ochrany pro svůj majetek požadujete, pak již stačí se poradit přímo s výrobcem, či dodavatelem,  jaké zařízení by pro vás bylo to nejvhodnější.   

Článek "Kamery, kamerový systém a zabezpečení domu" vznikl na základě přání stavebníka Lukáše O., který požádal naši redaktorku Zuzku, aby o kamerových systémech napsala. Pokud chcete i Vy dát Zuzce TIP na téma článku, které Vás zajímá, vyplňte formulář na této stránce.

Zuzana Bohdalová Foto: lectricsecurity.co.nz, aactionalarms.com, 3. bp.blogspot.com, madriverskihouses.com, homesecuritysystemsreview-s.com, certifiedalarms.com.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Zuzana Bohdalová (66 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací