Nábytek z palet

Autor: Zuzana Bohdalová (66 příspěvků)
Kategorie: obývací pokoj
23. 12. 2012
1 komentář
Nábytek z palet
Příspěvek stavebníka
Pokud vás již samotná stavba domu finančně vyčerpala a před vámi je stále ještě nevyřešená otázka, z čeho pořídit nábytek, nabízíme vám inspiraci v podobě skvělého nápadu – nábytku z palet.

Výhodou takovéhoto nábytku je jeho snadná dostupnost, nízké finanční náklady a obrovská variabilita. Začít můžete třeba tím, že si nejdříve pokusíte z palet vyrobit nějaký kousek zahradního nábytku. Nemusíte začínat hned nějakým interiérovým kouskem.

Na zahradním stolku nebo lavičce si vyzkoušíte svůj konstruktérský um a nějaký ten hřebík nebo díra navíc se na něm taky lépe ztratí, než na nábytku, který je dennodenně podrobován přísným pohledům v interiéru. Až si konstrukci vyzkoušíte tak trochu nanečisto, můžete se pustit třeba i do něčeho složitějšího.

Nábytek z palet
Reklama

Využít palety můžete například při konstrukci nočních nebo konverzačních stolků, ale stejně tak dobře z nich vyrobíte třeba velký kuchyňský stůl. Z palet může vzniknout i trochu netradičně pojaté dvojlůžko, či rozkládací gauč nebo korpus pro  obývákovou sedačku.

Dobře mohou vypadat i poličky z palet nebo dokonce schodiště. Nápadů na nábytek z palet je opravdu nepřeberné množství, chce to jen zamyslet se, s čím začnete vy a myslet na to, že s každým nově vyrobeným kusem nábytku se vaše zručnost znásobí a posune vás dál.

Nábytek z palet
Reklama

Někdy postačí, když na spodní část již hotového nábytku připevníte pojezdová kolečka a z nábytku stabilního se stane mobilní, z několika palet postavených na výšku vyrobíte například přepažení místnosti nebo bytelnější paraván. Nábytek z palet můžete dále upravovat, a to například barvením nebo lakováním.

Na výšku postavená paleta může třeba na balkoně či terase posloužit jako vrstvené truhlíky na okrasné balkonovky, pokud meziprostory jednotlivých latěk vyplníte zeminou a osadíte letničkami. A k truhlíkům si rovnou pořiďte i lavičku, jako příjemné zahradní posezení, nebo plošným spojením několika palet v rovině zkuste vytvořit přírodní pergolu pro vaši zahradu. V létě dobře poslouží i zahradní lehátko nebo houpačka pro dva vyrobená také z palet.

Nábytek z palet
Reklama

A kdo má dostatek odvahy, může si z palet postavit celou stěnu anebo třeba rovnou i celý dům, fantazii se meze nekladou.

Nábytek z palet

Zuzana Bohdalová Foto: creativecrash.com, shelterness.com, design-by-us.com, ecofab.org, dishfunctionaldesigns.blogspot.com, bcreative.al, designboom.com.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Zuzana Bohdalová (66 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama