Díl 5. Materiály na stavbu pasivního domu

Autor: HELUZ (60 příspěvků)
5. 12. 2012
0 komentářů
Díl 5. Materiály na stavbu pasivního domu
Příspěvek stavebníka
Hlavním cílem projektu je dokázat, že z jednovrstvého cihelného zdiva lze postavit klasickým způsobem pasivní dům, jež splňuje všechny parametry kladené na tento typ stavění a navíc zajišťuje optimální vnitřní mikroklima.

Vzhledem ke skutečnosti, že výstavbu pasivního domu provádí společnost HELUZ, byl vybírán materiál na hrubou stavbu z výrobkového katalogu této společnosti.

Pro obvodové konstrukce domu byly použity cihelné bloky HELUZ Family 38 2in1 a HELUZ Family 50 2in1. Tyto cihelné bloky jsou uvnitř vyplněny polystyrenem a v současné době dosahují nejvyšší tepelněizolační parametry v ČR. Vnitřní nosné zdivo bylo postaveno z cihelných bloků HELUZ PLUS 25 a HELUZ 20. Na příčky byly použity cihly HELUZ 14 a HELUZ 11,5. Všechny tyto cihly a cihelné bloky jsou broušené, tzn. vyzdívají se na tenkovrstvé malty tl. 1mm.  

Díl 5. Materiály na stavbu pasivního domu
Reklama

Nad okenní a dveřní otvory na jižní a západní straně objektu jsou použity nosné roletové a žaluziové překlady HELUZ. Tyto překlady budou osazeny venkovními žaluziemi. Nad otvory na severní a západní straně objektu a nad vnitřními nosnými zdmi jsou použity skládané nosné překlady HELUZ 23,8. Nad dveřními otvory v příčkách jsou použity ploché překlady HELUZ 11,5.  

Díl 5. Materiály na stavbu pasivního domu

Pro vodorovné stropní konstrukce byly opět použity systémy HELUZ. Strop nad 1.NP je vytvořen z cihelných vložek HELUZ MIAKO a z keramobetonových stropních nosníků HELUZ. Po vyskládání skladby stropu se strop zmonolitní 4cm vrstvou betonu. Celková tloušťka stropu je 23cm. Pro strop nad 2.NP byly použity keramobetonové stropní panely HELUZ, které byly uloženy na zkosené obvodové a vnitřní nosné zdi se spádem 7°. Hmotný stop nad 2.NP zaručuje lepší akumulační vlastnosti než hojně používané stropy z lehkých konstrukcí.  

Reklama
Díl 5. Materiály na stavbu pasivního domu

Další materiály, které byly použity na výstavbu pasivního domu a nejsou z portfolia výrobků společnosti HELUZ, budou představeny v průběhu jednotlivých fází výstavby.

Vzorový cihlový pasivní dům v Českých Budějovicích, více na www.heluz.cz

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
HELUZ (60 příspěvků)
Další články autora:
Kontakty na autora
www.heluz.cz800 212 213
U Cihelny 295, 373 65 Dolní Bukovsko
Poslat poptávku
 HELUZ cihlářský průmysl v.o.s.

HELUZ cihlářský průmysl v.o.s.

800 212 213

Poslat poptávku
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama