Konečně střecha

Autor: Lucka a Jirka (31 příspěvků)
Kategorie: Hrubá stavba
30. 11. 2012
5 komentářů
Konečně střecha
Příspěvek stavebníka
3.11.2012 konečně přišel den kdy jsme začali dělat střechu. Původně jsem si myslel, že to bude na celý víkend. Nejdřív jsem myslel že budeme dávat tašky nahoru ručně, ale nakonec jsem se rozhodl pro nakladač, naštěstí.

Začali jsme ráno v půl deváté. I dyž jsme byli na stavbě všichni již před 8, ale pohřešoval se nakladač. Naštěstí vše dobře dopadlo, a šlo to jako po másle, odpoledne okolo 3 jsme měli hotovo. Vždycky jsme si zvedli celou paletu na střechu a z ní tašky rovnou pokládaly. Jelikož nám chyběla paleta tašek tak jsme přidělali úžlabí. To jsem nevzal od bramacu ale nechal si ohnout plech, cenově to vyšlo na třetinu oproti bramacu a je v téměř stejné barvě jako tašky.

Pak jsme se pustili do řezání tašek, to trvalo asi dva dny, z toho zabralo nejvíc času provrtání tašky a její přichycení. Pak jsem se domluvil se strejdou přítelkyně na nařezání úžlabí. Nároží jsem žezal sám, ale chtěl jsem aby úžlabí bylo hezky rovně a on s tím měl již zkušenosti a za hodinu a půl měl hotovo.

Tím bylo skoro všechno hotovo a začali jsme chystat na hřebenáče, latě jsem měl už na místě, tak taťka kompresorem očistil kraje tašek od prachu a pak jsme nalepili figaroll. Hřebenáče taťka provrtával na zemi a já je šrouboval do latí. Nechápu proč nemají díry udělané skrz.

Reklama

Tím je střecha hotová a my začali trochu uklízet kolem domu, poslední dobou na to nebyl vůbec čas. Jedna z posledních věcí kterou jsme letos udělali bylo stlučení rámů do oken ze zbytků střešních latí. Na rámy jsme přidělali igelity z cihel a připevnili je do otvorů. Ještě chybí přídělat dveře, to snad až teď o víkendu.

Jelikož je teď brzy tma a chodil jsem ze stavby brzy domů začal jsem řešit tepelné čerpadlo, smlouvání cen u všech možných prodejců trvalo asi dva týdny ale vyplatilo se, do dvou dnů budeme mít čerpadlo doma. Nakonec jsem usmlouval takovou cenu o které jsem nepřemýšlel ani chvíli a hned ho bral.

Jednou večer mě napadlo poslat poptávku na okna, toto jsem udělal už někde v březnu abych měl s čím porovnávat. K mému údivu byly nabídky dost překvapivé. Některé firmy chtěli za okna více než na jaře a jiné o hodně méně.

Reklama

Nejlepší byla nabídka se slevou 53procent, tak jsme se tam jeli podívat na vzorky a paní mi povídá jestli chcete můžu vám dát ještě dalších 10procent slevu. Takže i když trochu neplánově, tak už máme okna vybraná, příští týden se pořádně zaměří a půjdou do výroby a v lednu nebo únoru se mají montovat. Původně to mělo být ještě letos, ale jelikož budou svátky a vím jak to hektické období nechal jsem to až po novém roce.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Lucka a Jirka
Lucka a Jirka (31 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací