Díl 1. Proč stavíme pasivní dům HELUZ?

Autor: HELUZ (60 příspěvků)
29. 10. 2012
0 komentářů
Díl 1. Proč stavíme pasivní dům HELUZ?
Příspěvek stavebníka
Česká společnost HELUZ je největší výrobce cihelného materiálu v ČR. Již od počátku své existence je společnost orientována na výrobu co možná nejkomplexnějšího sortimentu cihlářských výrobků pro hrubou stavbu a na vývoj cihel s co nejlepšími tepelněizolačními parametry.

Za posledních cca 20 let se z obyčejné cihly vyvinul cihelný blok s úplně jinými tepelněizolačními parametry, jako reakce na požadavky a normy pro snížení spotřeby energie v budovách. V současné době je v prodeji již čtvrtá generace cihelných bloků, které jsou vyplněny polystyrenem a představují vrchol ve stavebních materiálech pro obvodové zdivo. Máme tedy cihelný blok pro obvodové zdivo, ale dá se tento nejoblíbenější a nejžádanější materiál použít pro stavění pasivních domů ve spojení s dalšími materiály a hlavně technologiemi?

Společnost HELUZ reagovala před několika lety na program MŽP s názvem Zelená úsporám, jež mimo jiné podporoval stavbu pasivních domů, vyprojektováním dvou pasivních RD s názvem HELUZ HIT a HELUZ POHODA.

Marketingový manažer společnosti HELUZ Ing. Miroslav Mařík k tématu doplňuje: "Měli jsme domky na papíře, ale zákazníci se nespokojovali pouze s projektem, chtěli vidět , jak pasivní dům vypadá, jaká jsou okna, co je to rekuperace apod. To byl důvod, proč jsme se začali zabývat myšlenkou postavit vlastní cihlový pasivní dům. Běžný domek z cihel umí postavit skoro každý, alespoň si to skoro každý myslí, ale pasivní dům je něco jiného. Naše společnost prodává denně materiál na cca 35 RD a nikdy jsme žádný vzorový dům nepotřebovali. Pasivní dům, však není jenom o volbě vhodného stavebního materiálu na obálku budovy. O čem všem to je, se chceme dozvědět při vlastním stavění cihlového pasivního domu HELUZ."

Reklama

Vzorový cihlový pasivní dům v Českých Budějovicích více na www.heluz.cz

Galerie

Díl 1. Proč stavíme pasivní dům HELUZ?Díl 1. Proč stavíme pasivní dům HELUZ?Díl 1. Proč stavíme pasivní dům HELUZ?

Přílohy

Pasivní dům pohoda
Pasivní dům v Českých Budějovicích
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
HELUZ (60 příspěvků)
Další články autora:
Kontakty na autora
www.heluz.cz800 212 213
U Cihelny 295, 373 65 Dolní Bukovsko
Poslat poptávku