Opetovne DUR po zmene pudorysu a projekt pro odstraneni sklepa, projekt topeni

Autor: Redakce (77 příspěvků)
8. 6. 2012
0 komentářů
Opetovne DUR po zmene pudorysu a projekt pro odstraneni sklepa, projekt topeni
Příspěvek stavebníka
Projekt na demolici sklepa a pripravu pozemku jsem se rozhodl udelat po te co mi vedouci SU sdelil, pri prvnim mistnim setreni pro DUR ,ze dokud nebudu mit ohlasku po nabyti pravni moci, tak je vsechno cerna stavba. Muj pozemek neni rovna zahrada, ale je to par hromad hliny a torzo stareho sklepa i garaze. Aby se to dalo zamerit pro zaklady, musim to nejdrive vybagrovat a udelat vhodnou rovinu pro lavicky. 

Takze jsem dojel po prvnim mistnim setreni domu a hned druhy den zakoupil Stavebni zakon v plnem zneni. Doporucuji vsem to udelat jako KROK 1 a to i v tom pripade, kdy Vas bude ve vsem zastupovat projektant ci architekt. Udelejte si cas a prectete si to ad A do Z. Ledacos pochopite a budete v obraze, pri vykladu STavebniho zakona jak ze strany uredniho simla ci postupu Vasich projektantu/architektu.

Co me jiz vedouci SU nerekl, ze nez dostanu povoleni muzu podat ohlaseni o Provedeni terennich uprav. Jde o samostatny projekt na upravu terenu nad 1,5m do vysky ci zbourani/demolice puvodni stavby. Potrebujete zadost(je na internetu ke stahnuti), projekt, kulate razitko od projektanta a kulate razitko od dozoru nad Vasi demolici. Projekt je v podstate technicka zprava, dolozena nakresem, fotkami, kde upresnite co budete bourat, jak, jakou technikou a jak budete postupovat a dodrzovat zasady pri likvidaci odpadu.

Projekt jsem mel za 4 dny hotovy i s patricnymi razitky a poslal jsem to na urad SU. K memu prekvapeni jsem do 10 dnu obdrzel svoleni o zahajeni Odstraneni sklepa a provedeni terennich uprav.

Reklama

V tu dobu uz bylo vice nez jasne, ze v mem pripade probehne zadost o DUR 2. Pri pobihani po pozemku s pasmem jsem dospel k nazoru ze dum bude moc maly. Tedy hlavne obyvaci prostor s kuchyni. Pouze 26m ctverecnich. Proto jsem se rozhodl ze dum o 0.5 m zvetsim! Ale ouha, SU me sdelilo, ze zmenu stavby pred dokoncenim udelat nelze nebot mam pudorys dany ve vyjimkach a zmeny jdou delat jen v pripade Stavebniho povoleni a ne Stavebni ohlasky.

Takze jsme opravili pudorys. Ja obehal sousedy znova s vyjimkami a podali jsme to opetovne. Jeste jsem nechal prepocitat stitek PENB pro ohlasku. No jeste, ze muzu alespon zbourat ten sklep.

Druhe mistni setreni je naplanovano na 10.7. kde se opet sejdeme. Podepiseme a pak budeme cekat opet na schvaleni.  Konstatuji, ze diky me zmene se to protahlo asi o mesic. Ale nez bydlet v dome a vycitat si cely zivot ze jsem to mohl zmenit a neudelal jsem to jen kvuli urednimu simlovi, tak to by me vazne lezlo krkem. Jinak pak probhne konecne ohlaska, takze ja budu mit papiry tak nejdriv koncem srpna.

Reklama

Snad Vam jiz priste prinesu nejake pozitivnejsi zpravy a fotky o zahajeni samostatnych stavecich pracech.

P.S>Mezitim jsem si nechal udelat projekt na topeni. A poklop na jiz stavajici vodovodni sachtu je jiz ve vyrobe. :-)   

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Redakce (77 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama