Mistni setreni pro Uzemni rizeni - DUR

Autor: Redakce (77 příspěvků)
19. 4. 2012
7 komentářů
Mistni setreni pro Uzemni rizeni - DUR
Příspěvek stavebníka

V poslednim clanku jsem popisoval co je potreba k podani zadosti o Zahajeni uzemniho rizeni pro umisteni stavby. Ted Vam popisu dalsi kroky co by meli nasledovat, jake kroky nasledovali v mem pripade aby jste si udelali obrazek, co Vas ceka:-)

Moje zadost pro DUR(zkracene Uzemni rizeni) byla podana 31.1.2012. Muj projektant poslal dokumenty postou(prvni chyba) a byl domluven s konkretni osobou na  SU, ze v prubehu 14 dnu dodame zbyvajici dokumenty, ktere nam chybeli a na kterych se finisovalo.

Jednalo se o vyjadreni z oboru Zivotniho prostredi, podpis byvaleho vlastnika pozemku pro pouziti Radonove zpravy vypracovane za jejich penize(vyzadal si to SU- stavebni urad - prej chce mit souhlas aby to mohl prilozit k me dokumentaci, jde o to ze Radonova zprava je vypracovana na cislo pozemku v katastru a ne na jmeno, tudiz je platna a neni potreba ji znovu delat pokud ji mate k dispozici).

Na zahajeni Uzemniho rizeni ma SU 30 dnu!Pozor na to.Takze v mem pripade me dorazila do datovky dne 24.2.2012 (i presto, ze to melo byt zaslano memu projektantovi, protoze me v teto veci komplexne zastupuje) VYZVA k doplneni dokumentu s odkladem do 31.5.2012!!! Jenze ouha uredni siml byl rychlejsi nez datovka.

Reklama

Vyzva byla sepsana k datu 26.2.2012 ale dorazila do datovky jiz 24.2.2012. Ja jsem osobne dne 23.2.2012 vse poslal doporucene na SU, kde byli chybejici podklady. Kdyz jsem jeste tehoz dne 24.2.2012 volal na SU v dopolednich hodinach nikoho jsem nezastihl. Takze asi ma posta byla nalezena az v pondeli 26.2. a to uz bylo jedno protoze SU to odlozil.

Po telefonickem rozhovoru, kdy jsme si vyjasnili, ze to co potrebuji tam dorazilo nam bylo sdeleno, ze toho maji moc a nase zadost je nyni na konci baliku vsech tech , kteri pozadali drive. Takze SU bude opetovne jednat, ale nevi kdy, protoze to maji uspesne odlozene do 31.5.2012!!!

Dokazete si predstavit muj vyraz ve tvari  Jeste je potreba zminit ze referentka SU ktera ma starosti moje Uzemko po nas opetovne vyzaduje Radonovou zpravu a stanovisko Telefonica o2, ktere jiz ma a bylo ji doruceno. V pripade Radonu slo pouze o ten pisemny souhlas k pouziti zpravy vypracovane predtim.

Reklama

Dale referentka SU po nas chtela Rozpis kontrolnich prohlidek, stitek PENB, stvabyvedouciho cili autorizovany dozor a stanovisko obce k RD a sjezdu na obecni komunikaci. Je potreba uvest, ze stitek PENB a kontrolni prohlidky a jmeno aut.dozoru neni potreba pro DUR ale pro az nasledujici Stavebni povoleni ci Ohlaseni. Ostatni jiz mela ale chtela to znovu:-( Proste chaos.

Bylo zrejme ze pozmenovala dokument pouzity pro jinou stavbu a nechala tam spoustu neprimerenych pozadavku vcetne nejake vysky oploceni, ktera nesouvisela s moji zadosti o zahajeni Uzemniho rizeni.Pozdeji to referentka vyjasnila tak, ze nam chtela pomoci s urychlenim vsech ostatnich dokumentu a proto je jiz vypsala v te vyzve o doplneni.

Me kroky vedly na Krajsky urad - odbor Uzemne pravne schvalovacich ci co. Na radu zda se odvolat proti rozhodnuti me bylo sdeleno, ze kdyz si to KU vyzada na provereni chyb rozhodne povoleni nebude vydano tento rok. Takze jsem volal vedoucimu Stavebniho uradu, vse jsem se pokusil vysvetlit a vedouci me ujistil, ze to projedna s pani referentkou.

Reklama

Vedouci uradu me sdelil, ze se tim budou zabyvat a o dalsich krocich me budou pisemne informovat. Nejaky predbezny termin me sdelen nebyl. Po 20 dnech(14.3.2012) me prislo vyrozumeni SU ze tedy Zahajuji Uzemni rizeni ve veci meho RD a ze verejne slyseni na miste je naplanovano na 17.4.2012 v 10 am. 

Vcera jsem tam byl. Na misto se dostavil vedouci SU, nebot referentka je nemocna. Sousedka podepsala protokol. Ja jsem podepsal protokol. Pan vedouci podepsal protokol. Nikdo jiny se nedostavil. Trvalo to 15 minut. A ted pozor. Na rozhodnuti maji opet 30 dnu!!!

Pak k tomu pripocitejte nabyti pravni moci, dalsich 15 dnu a jsme na konci kvetna. Az po nabyti pravni moci mohu podat Ohlaseni o stavbe ktere musi vydat do 10 dnu anebo kdyz ho nevydaji do 40 dnu povazuje se to za odsouhlasene. A to vse za predpokladu, ze budou mit vse co po nas budou chtit. Jo a jeste nakonec az po ohlaseni muzou schvalit jimku.

Jo a ted jeste jedna perlicka: Ted jsem si az vsiml ze na Oznameni o zahajeni uzemniho rizeni tam dotycna pani referentka napsala spatne rozmery domu.Napiste jake Vy mate zkusenosti s urednim simlem. Ctenim Vasich prispevku budu travit cekani na dalsi kroky SU :-)   

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Redakce (77 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama