Stavba vnitřních zdí

Autor: Jarek a Martina (39 příspěvků)
24. 2. 2010
0 komentářů
Stavba vnitřních zdí
Příspěvek stavebníka
30.6.2009 - odpoledne po práci jsem začal připravovat podlahu pro stavění zbytku vnitřních zdí. Nechal jsem si to až na konec, protože tyto zdi by mi při předešlých činnostech vadily.

Nejdříve jsem na zem vylil penetrační nátěr Penetral Alp, který jsem štětkou rozetřel. Na ten jsem poté pomocí plynového hořáku přilepil ipu.

1.7.2009 - jsme pokračovali ve stavění vnitřních příček. Ty jsem se rozhodl vystavět z Ytongu 15cmm a 12,5cm. Zbývá mi postavit zdivo kolem WC a technické místnosti, kde bude i přívod plynu a elektřiny. V původním plánu je technická místnost rozdělená na dvě části a v té druhé měl být samostatný vchod a měla sloužit jako šatna. To jsme z důvodu stísněných rozměrů zavrhli a rozhodli se jen pro jednu větší místnost.

Ten samý den jsem ještě stihl rozebrat výjezdovou plošinu do vrchního patra, která byla zvenku a hlavně nasadit na odvody z okapu hadice, které jsem dal do odtokových rour, které odvedou vodu ze střechy do potůčku před pozemkem. Jelikož stále prší, tak je to pro mě dost důležité.

Reklama

4.7.2009 - jsme pokračovali ve stavbě vnitřních příček z Ytongu. Technickou místnost jsme dokončili už v pátek 3.7.2009 a dnes jsme se chytili stavby příček spíže a WC. Založili jsme první řadu na cementovou maltu a nechali trošku vytvrdnout. Poté jsme pokračovali v dalších řadách. Tchán stavěl a já mu řezal Ytong. Vyměnil jsem si plátek na pile a tak to šlo supr. Neměl jsem přípravky na přichycení Ytongu k cihle, a aby se nemusel zasekávat do cihly, přibili jsme do cihly 100 mm hřebíky a zalepili do Ytongu. To by mělo stěnu udržet.

Manželka mezitím kosila trávu kolem domu, protože byla řádně přerostlá. Poprvé jsem na ni oblékl křovinořez, ale šlo ji to dost dobře. Chvíli jsem ji hlídal, ale pak jsem zjistil, že je to zbytečné, a že si poradí sama. (mám profi křovinořez a ten je dost těžký). Stěny jsme nedokončili celé, ale v pondělí je doděláme a můžu začít s taháním kabelů pro rozvod elektřiny.

6.7.2009 - jsme dokončili všechny vnitřní zdi v přízemí. Od 6.7.2009 do 13.7.2009 se na stavbě dělal pořádek a kosila se tráva. jelikož mám pozemek 3200 m2 tak to dá zabrat.

Reklama

Při stavění příček jsme u dveří WC museli řezat Ytong na 7 cm. Aby nám to udrželo na zdi tak jsem do každého Ytongu navrtal 2ks hmoždinek a připevnil je pomocí železného U profilku a 2ks hmoždinek do nosné zdi. Tento kousek Ytongu bude sloužit jako uchycení obložkových dveří.

Jelikož mi byl odcizen fotoaparát tak foto budu přidávat až mi přijde nový foťák, který jsem si objednal z internetu.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jarek a Martina
Jarek a Martina (39 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací