Rekonstrukce dětského pokoje pro 2 holky (skoro) svépomocí

Autor: Jankovi (1 příspěvek)
17. 5. 2023
0 komentářů
Rekonstrukce dětského pokoje pro 2 holky (skoro) svépomocí
Příspěvek stavebníka
Jak jsme (skoro) svépomocí rekonstruovali pokojíček pro naše holky.

Rekonstrukce dětského pokoje jako začátek

Koupili jsme s manželkou před x lety nepříliš starý rodinný domek a říkali jsme si, že v něm budeme bydlet tak, jak je. Ale jak už to tak bývá- člověk míní a život mění. Takže jsme časem zjistili, že podlahy ve většině domu nejsou příliš vyhovující stejně jako okna a část elektroinstalace. No co. Aspoň máme důvod předělat si postupně domeček přesně k obrazu svému :).

A kde jinde začít, než u dětského pokoje pro naše 2 holky. Ty půjdou brzo do školy a bylo třeba dětský pokoj posunout částečně směrem ke studentskému pokoji. Tomu bylo třeba přizpůsobit nejen výmalbu, ale také nábytek do dětského pokoje. Nechtěli jsme to ale přehánět a rekonstrukci jsme řešili tak, aby se pokojíčku cítily holky dobře a měly dostatek místa jak na školu, tak i na hraní.

Jdeme na to a začínáme od podlahy

Na podlaze byl původně koberec, který si holky oblíbily a těžko se ho vzdávaly, ale protože je jedna z nich astmatička, neměli jsme jinou možnost. Proto byla zvolená plovoucí dlažba, kterou jsme jako rodina spolu vybrali. Se začátkem pokládky mi trochu vypomohl tchán, který se dříve podlahami zabýval, ale pak už jsem všechno dořešil sám s malou pomocí manželky. Pokud chcete něco ušetřit a jste aspoň minimálně zruční, tak má rada zní- do pokládky plovoucí podlahy se klidně pusťte...opravdu na tom není nic světoborného. Doporučuji nastudovat pár návodů na internetu, případně mrknout na videa na youtube. Pak přišla na řadu výmalba- holky už jsou přece jen trochu větší, tak jsme nechtěli růžovou, nebo něco podobného, ale namíchali jsme zelenou, která šla na některé stěny. Téma byli dinosauři, které mají holky tam moc rády. Laborovali jsme s barvou dost dlouho, ale myslím, že se výsledek opravdu povedl. Touto barvou je vymalovaná jedna stěna, zbytek pokojíčku je vymalovaný klasicky na bílo a za postelí jsou tapety se vzorem dinosaurů.

Základ pokoje je hotový a už zbývá jen nábytek

Nábytek jsme sháněli docela dlouho- nakonec jsme nakoupili dětský nábytek z webu in-nabytek Něco jsem pak nechávali dodělávat u kamaráda truhláře. Namísto patrové postele dostala každá holka postel jednolůžko s velkým šuplíkem na všechny možné poklady. Samozřejmě nesmí chybět velký psací stůl, který je řešený pro obě holky dohromady a jsem zvědavý, jak se osvědčí. Ještě jen musíme sehnat velkou šatní skříň ve stejném, nebo aspoň podobném odstínu dřeva.

Reklama
Rekonstrukce dětského pokoje pro 2 holky (skoro) svépomocí
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jankovi (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací