Nakonfigurujte si betonové schodiště na míru. Montáž zabere jen 1 hodinu!

Autor: Liapor (44 příspěvků)
Kategorie: Schodiště
9. 5. 2023
0 komentářů
Nakonfigurujte si betonové schodiště na míru. Montáž zabere jen 1 hodinu!
Komerční

Pokud máte rádi rychlá a spolehlivá řešení, pak vám stavbu domu mohou usnadnit a v konečném důsledku i zlevnit prefabrikované stavební díly. Patří k nim i schodiště, která si dnes již snadno “na pár kliknutí” nakonfigurujete online. Jejich montáž trvá zpravidla do hodiny a mají i celou řadu dalších výhod.

Při stavbě patrových domů může být přesun nejen lidí a materiálu mezi podlažími namáhavý a také potenciálně nebezpečný. Betonová schodiště, která vlastně jako jediná můžete plně používat ve fázi hrubé stavby, tento problém spolehlivě vyřeší.

Na rozdíl ale od klasického bedněného schodiště z litého betonu, které není vůbec snadné postavit, vám s prefabrikovaným schodištěm odpadne veškeré měření, vrtání, kropení a další činnosti, které s sebou nesou také celkem vysoké riziko technologických pochybení.

Čas od začátku k úspěšnému používání hotového díla navíc nebudete počítat na týdny, ale na hodiny.

Hotové schodiště se dopraví na stavbu, kde se obvykle do 1 hodiny usadí pomocí jeřábu současně s montáží stropů. Proto ani potřeba těžké techniky nemusí zásadně zvyšovat náklady stavby.

Schodiště můžete prakticky ihned po dokončení montáže plně využívat.

Na míru

Prefabrikované betonové schodiště se vyrábí na míru podle projektové dokumentace. I když se vlastně jedná o typové řešení, můžete si ho přizpůsobit vlastním potřebám.

U prostorových schodišť je možné vybírat z nabízených variant šířek ramene, počtu stupňů nebo výšek stupňů. U přímých schodišť lze navíc zvolit rozměr dle přání i variantu bez podesty, či s podestou a díky kombinaci 2-3 dílů vytvořit schodiště do tvaru U či L. U všech typů schodišť je dále možné vybírat z hladké pohledové úpravy, nebo protiskluzové úpravy stupňů, která je vhodná především pro vnější schodiště.

Exteriérová schodiště lze pro vyšší bezpečnost doplnit protiskluznými lištami, které se zabudují přímo do stupňů. Vyzkoušejte si, jak je to snadné v  jednoduchém online konfigurátoru.

Nakonfigurujte si betonové schodiště na míru. Montáž zabere jen 1 hodinu!

Betonová schodiště z Liaporbetonu

K oblíbeným výrobcům prefabrikovaných dílů pro hrubou stavbu patří Liapor. Vyrábí schodiště z lehkého keramického betonu (Liaporbetonu), který si zachovávám všechny podstatné výhody běžného betonu, jako je dlouhá životnost, pevnost a požární odolnost. Navíc ale díky obsahu keramického kameniva Liapor zajišťuje lepší tepelnou izolaci a omezuje přenos hluku a vibrací do přilehlých stěn.

Nakonfigurujte si betonové schodiště na míru. Montáž zabere jen 1 hodinu!

Další výhody

Kromě výše zmíněných výhod přináší prefabrikovaná schodiště i další benefit v podobě velké variability finální povrchové úpravy. Můžete ho obložit dřevem, dlažbou, vinylem… Fantazii se meze nekladou. V porovnání třeba s dřevěnými schodišti nevyžaduje beton žádnou údržbu, nevrže a stejně dobře bude sloužit teď jako za 50 let.

Chcete-li vědět více o nabídce prefabrikovaných schodišť z LiaporBetonu nebo dalších prefabrikovaných dílců pro hrubou stavbu od Liaporu, navštivte web www.liastrop.cz.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Liapor (44 příspěvků)
Další články autora:
Kontakty na autora
https://www.liapor.cz/352 324 401
Č.p. 176, 357 35 Vintířov
Poslat poptávku
LIAS VINTÍŘOV, LEHKÝ STAVEBNÍ MATERIÁL K.S.

LIAS VINTÍŘOV, LEHKÝ STAVEBNÍ MATERIÁL K.S.

352 324 401

Poslat poptávku
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama