Stavte smysluplně! Kvalitní obvodová modulová konstrukce zaručí vašemu domu dlouhý život

Autor: HELUZ (60 příspěvků)
5. 6. 2023
8 komentářů
Stavte smysluplně! Kvalitní obvodová modulová konstrukce zaručí vašemu domu dlouhý život
Redakční článek

Firmu HELUZ není třeba dlouze představovat. Jde o rodinný podnik, v němž se rozhodli dělat stavařinu jinak. Vědí totiž, že šít dům horkou jehlou se nevyplácí. Pokud se ale naopak zvolí kvalitní materiály a promyšlené stavební postupy, lze postavit dům, jehož provozní náklady budou minimální, a zároveň v něm mohou žít ještě vaše pravnoučata. Nyní nám HELUZ představuje revoluční modulové obvodové konstrukce z iniciativy Smysluplný celek.

Co si vlastně představit pod pojmem Smysluplný celek, jsme si řekli už v předchozím článku. Dnes se budeme zabývat obvodovým zdivem.

Nízkoenergetické domy jsou investicí, která se vyplatí

Pořídit si dům, který bude pro rodinnou kasu co nejmenší zátěží, je snem snad každého, kdo uvažuje o vlastním bydlení. Proto se mnoho lidí rozhoduje pro stavbu domu s označením PASIV.

Jenže tohoto označení není vůbec snadné dosáhnout, a tak bývá stavba samotná poměrně drahou záležitostí. K tomu, aby byl váš dům nízkoenergetický, však štítek PASIV nepotřebujete. Požadovanými vlastnostmi může stavba disponovat i tak. Obzvláště, stavíte-li svépomocí s materiálem od firmy HELUZ. Ta totiž nabízí cihly, které zcela splňují požadavky pro nízkoenergetickou stavbu.

Reklama
Stavte smysluplně! Kvalitní obvodová modulová konstrukce zaručí vašemu domu dlouhý život

V široké nabídce tak najdete například cihly HELUZ FAMILY pro obvodové zdivo bez dodatečného zateplování nebo cihly řady HELUZ AKU, které při minimálních rozměrech splňují zvýšené požadavky na zvukovou izolaci stavebního materiálu.

Kromě toho ale firma nabízí také profesionální poradenský servis. Pokud si tak v průběhu stavby nízkoenergetického domu někdy nebudete vědět rady, nebo se jen budete chtít nechat inspirovat, neváhejte se na HELUZ obrátit.

Modulová obvodová konstrukce

Rozmýšlíte se nad tím, jak pojmout stavbu domu tak, aby ve všech ohledech splňoval očekávání vaší rodiny, a zároveň byl kvalitní a nepřišel vás na nehoráznou sumu? Pak vás jistě potěší moderní a promyšlené řešení. Obvodové stěny tu totiž můžete pořídit v modulovém provedení od profesionálního projektanta.

Celá konstrukce má vlastnosti připomínající stavebnici. Při stavbě nosných zdí se proto díky modulové konstrukci vyhnete řezání a dalším dodatečným úpravám materiálů.

Reklama
Stavte smysluplně! Kvalitní obvodová modulová konstrukce zaručí vašemu domu dlouhý život

Jednotlivé cihly navíc spojíte hotovou zdící maltou SIDI, kterou není třeba míchat ani složitě nanášet. Nepotřebujete tak na stavbě přívod elektřiny. A při nanášení malty si vystačíte s válečkem, jako při malování.

Všechno do sebe jednoduše a krásně zapadá, a tak má stavba obvodových zdí vašeho domku hladší průběh. Méně stresu, minimální plýtvání stavebním materiálem a tedy i nižší náklady ocení všichni, kteří se rozhodli dům svých snů postavit svépomocí.

Zdivo od firmy HELUZ dokáže nahradit tepelnou izolaci

Na kvalitě materiálů, které se používají pro obvodové stěny domů, není radno šetřit. Přeci jen se jedná o zdivo, které má nosné vlastnosti, a tak na něm stojí nejen bytelnost, ale také životnost celého domu.

Pevné a kvalitní obvodové zdi jsou nezbytností i v případě, že se v budoucnu rozhodnete pro přistavení části domu nebo pro jiné stavební úpravy. Nemusíte ale ani zbytečně přeplácet za nejdražší zdicí materiál, který na trhu najdete. Díky širokému sortimentu vám v HELUZu, po zohlednění všech možných vlivů, dobře poradí, které cihly jsou optimální právě pro vaši stavbu, aby nebyla stavba zbytečně předimenzovaná, nebo naopak poddimenzovaná.

Reklama
Stavte smysluplně! Kvalitní obvodová modulová konstrukce zaručí vašemu domu dlouhý život

Skvělý tepelný komfort a setrvačnost vám totiž zajistí cihly ze série HELUZ FAMILY. Mezi nejoblíbenější patří šířka 44 cm, a to právě z důvodu optimálního poměru cena/výkon. Řada HELUZ Family 2in1 je potom vyplněna izolantem, který ještě více vylepšuje už i tak skvělé tepelně-technické vlastnosti. Ty jsou už určeny pro budovy té nejvyšší kategorie – například pro domy aspirující na pasivní standart.

Kromě nízké energetické náročnosti cihly také efektivně oddělují vnitřní prostor od venkovního hluku – čili mají skvělý akustický útlum. Paropropustnost, díky níž se nemusíte bát, že by se v domě držela nezdravá vlhkost, je také vítanou vlastností. V HELUZ systému jednoduše najdete kvalitního spojence na cestě za zdravým, útulným a klidným místem k životu.

Stavte smysluplně! Kvalitní obvodová modulová konstrukce zaručí vašemu domu dlouhý život
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
HELUZ (60 příspěvků)
Další články autora:
Kontakty na autora
www.heluz.cz800 212 213
U Cihelny 295, 373 65 Dolní Bukovsko
Poslat poptávku