Nejvyšší možná částka z dotací a co nejméně starostí aneb jak na instalaci FVE

Autor: Krel Central a.s. (4 příspěvky)
2. 3. 2023
1 komentář
Nejvyšší možná částka z dotací a co nejméně starostí aneb jak na instalaci FVE
Komerční

Obnovitelné zdroje jsou ve společnosti stále větším tématem. Představují totiž naprosto jednoduché řešení pro všechny, kteří chtějí ušetřit na nákladech za elektrickou energii, a přitom neomezovat její spotřebu. I když je návratnost této investice v horizontu jednotek let nepopíratelná, odrazují potenciální majitele od pořízení například vysoké vstupní náklady či složitost procesu získávání dotací. Patříte i vy mezi ně? Svěřte vaši nemovitost do rukou Krel Central a využijte všechny výhody FVE naplno!

Právě proces získávání dotací obnáší zpracovávání odborných podkladů i spoustu dalších formalit, což pro běžného člověka a laika představuje často nepřekonatelný problém. Proto jsou vám k dispozici odborníci z Krel Central, kteří mají letité zkušenosti v oblasti elektrotechnického průmyslu i kontakty, díky kterým za vás rádi vyřídí všechny formality tak, abyste nic nezanedbali. Navíc zdarma zpracují potřebné podklady a po vyřízení všech procesů také FVE naistalují a připojí do distribuční sítě. Zároveň se v dotačním procesu postarají o to, abyste dosáhli na tu nejvyšší možnou částku.

V případě zájmu o tyto služby stačí pouze vyplnit krátký vstupní dotazník na webu Krel Central, na základě kterého přichystají specialisté nabídku na míru vaší nemovitosti. V případě, že si společně odsouhlasíte jak projekt samotný, tak i cenovou nabídku, navštíví vás zástupce, se kterým můžete zdarma konzultovat možnosti instalace i všechny vaše dotazy.

Nejvyšší možná částka z dotací a co nejméně starostí aneb jak na instalaci FVE

Následně si vyberete z nabídky dostupných dotací tu pravou. Rodinné domy mají k dispozici například dotaci s názvem Nová zelená úsporám, která dokáže urychlit návratnost investice až o 7 let. Nárok na ni má každý majitel nemovitosti, který nemá žádnou jinou aktivní žádost o vyplacení podpory z NZÚ a užívá daný subjekt k trvalému bydlení. Jedná se konkrétně až o částku 225 000 Kč. Může se ale stát, že Státní fond životního prostředí danou žádost zamítne. V tom případě vám částku v plné výši vyplatí z vlastních prostředků společnost.

Na své si přijdou i majitelé firem, kteří díky nastavenému procesu ušetří jak spoustu peněz, tak i času. Společnost má pro ně totiž přichystaný postup, který zahrnuje kompletní a bezchybnou administraci výběrového řízení, hlídání formalit a lhůt pro zveřejnění, zřízení profilu zadavatele i nastavení kvalifikačních kritérií. I zde je součástí výběr vhodného dotačního programu, ať už jde o Národní plán obnovy (NPO), Modernizační fond, Operační program Technologie a aplikace pro konkurenceschopnost (OP TAK) či Operační program Životního prostředí (OPŽP).

Stále váháte a nejste si jistí, zda si FVE opravdu pořídit? Možná vás přesvědčí některá z jejích nesporných výhod. Ať už jde o nezávislost na vašem distributorovi elektřiny, značnou úlevu životnímu prostředí díky snížení uhlíkové stopy či v případě varianty FVE s baterií – ochrana proti všem výpadkům elektrické energie. Jestliže bateriové úložiště nepreferujete nebo na něj nemáte dostatek financí, existuje i možnost instalace fotovoltaiky s akumulací přebytků do teplé vody. Díky tomu získáte ohřátou vodu „zdarma“ po dobu 6-7 měsíců v roce. FVE panely jsou také skvělým pomocníkem na ohřev bazénů či dobíjení elektromobilů.

Nejvyšší možná částka z dotací a co nejméně starostí aneb jak na instalaci FVE

Ušetřete svůj drahocenný čas i peníze a místo nekonečného hledání informací využijte služeb odborníků.

Není třeba se bát – váš projekt budete mít neustále pod kontrolou, jen nebude představovat takovou zátěž jak pro vás, vaši rodinu či zaměstnance. 

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Krel Central a.s. (4 příspěvky)
Další články autora:
Kontakty na autora
https://krelcentral.cz/rodinne-domy+420 800 66 22 44
Václavské náměstí 832/19, Václavské náměstí 832/19
Poslat poptávku
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama