Rekonstrukce obýváku a nový nábytek na naši chatu

Autor: Eva a Martin (1 příspěvek)
16. 2. 2023
0 komentářů
Rekonstrukce obýváku a nový nábytek na naši chatu
Příspěvek stavebníka
Jak jsem se vrhli svépomocí do rekonstrukce obývacího pokoje a vybavení novým nábytkem na naší milované chatě.

Máme rádi s manželkou pěkné věci a interiéry spíše v domáckém, pohodovém stylu. Nicméně cestování a aktivní život nejenže máme rádi, ale to vyloženě milujeme. Proto si asi dokážete představit, jak vypadala naše chata, na kterou jsme jezdili hlavně za poznáváním okolí, než za opravami a úpravami. Ale musím říct, že se s přibývajícím věkem všechno mění a minulou zimu jsme si řekli, že se pustíme do postupné rekonstrukce, pořízení nového nábytku a doplňků, a to z větší části svépomocí. Prvním na řadě byl obývací pokoj- tzn. jeho rekostrukce včetně nové podlahy a stěn plus vybavení nábytkem.

Inspiraci jsme hledali na internetu

Chtěli jsme něco pohodového, útulného a s nádechem venkova, ale také s kouskem moderny. Oba máme rádi spíše zemité, přírodní barvy, takže jsme se od toho odpíchli a začali hledat inspiraci- především na internetu. Tuto část každopádně doporučuji. Google je plný obrázků a člověk získá přibližnou představu, jak by mohly jeho nápady vypadat a co do nich případně ještě doplnit. Hodně se toho dá taky najít na vyhledávačích nábytku jako je třeba v-nabytek, biano, nebo it-nabytek.

Začínáme a jdeme na to od podlahy- resp. od stropu

Na stěny a strop šel sádrokarton z důvodu srovnání a lehce moderního vzhledu, který doplňují teplé barvy dřeva. Podlaha byla zvolena vinylová ve vzhledu světlého šedivého dubu a sloup uprostřed místnosti je obložený laminem, které barevně odpovídá podlaze. Na míru jsme si nechali vyrobit 2 stolky a nízkou poličku. Na čelo místnosti jsme zvolili tapetu v modrém dekoru, kterou jsme si naprosto zamilovali, jen musím říct, že by docela boj ji nařezat tak, aby na stěnu perfektně pasovala, ale nakonec se to myslím povedlo více, než dobře. Do modré barvy je ještě laděná sedací souprava, dekorační polštářek na křesle a ještě sháníme nějaký vhodnější koberec. Dalších pár doplňků určitě ještě přibude, jak bude manželka pobíhat po obchodech.

Reklama
Rekonstrukce obýváku a nový nábytek na naši chatu
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Eva a Martin (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama