Co je to bezstarostný pronájem a jak funguje?

Autor: eVisions Advertising s.r.o. (6 příspěvků)
4. 1. 2023
1 komentář
Co je to bezstarostný pronájem a jak funguje?
Komerční

Rádi byste pronajali své bydlení, ale už vás unavuje hledání vhodných nájemců? Pro tyto případy je tu služba „bezstarostný pronájem“, která vám pomůže najít ty nejlepší možné nájemce a navíc se postará také například o stav nemovitosti.

Co je to bezstarostný pronájem?

Službu bezstarostného pronájmu poskytují různé nájemní společnosti majitelům, kteří by chtěli svou nemovitost pronajmout. Vy jakožto vlastník pak pronajmete byt společnosti a ta ho následně pronajímá dalším nájemcům. Samozřejmě máte garantovaný nájem, tedy měsíční příjem z nájmu, takže se nemusíte bát, že byste přišli o peníze.

Tato služba je navíc ideální i pro majitele bytů, kteří žijí v zahraničí a pro něž je tudíž těžší se o celý proces starat na dálku. Byty k pronájmu tak stačí svěřit do rukou nájemní společnosti, která se o vše postará a najde nejen vhodné nájemce, ale vyřeší i případnou údržbu.

Jak to funguje?

Aby bylo vše bez komplikací, začíná se nejdříve prohlídkou bytu, který budete pronajímat. Nájemní společnost pak prozkoumá trh a zohlední také parametry, jako je lokalita nemovitosti, její velikost, vybavenost, dopravní dostupnost do centra a další. Spolu se pak domluvíte na hrubé výši možného nájmu a dohodnete si další podrobnosti jako třeba dobu trvání nájmu. Nakonec už jen podepíšete smlouvu a společnost si převezme byt pod svou správu. Vy si tak můžete užívat bezstarostný pronájem a každý měsíc na svém účtu očekávat garantovaný příjem.

O samotný podnájem se postará společnost sama, a to kompletně od nafocení a inzerce až po výběr ideálního nájemce, přepis energií a také případné opravy a údržbu.

Co z toho budete mít vy?

Kromě toho, že se nemusíte o nic starat a pravidelně budete dostávat nájemné, si můžete být jisti, že podnájemníci, kteří ve vašem bytě budou bydlet, patří mezi slušné a spolehlivé. Společnost si zájemce pečlivě prověřuje a vybere jen ty opravdu vhodné. A zabývat se nemusíte ani stavem nemovitosti, ani případnými opravami, jelikož nájemní společnost všechno obstará za vás, včetně komunikace se sousedy. Tížit vás nebude ani papírování, pokud tedy společnosti dáte plnou moc. Díky té pak veškerou administrativu spojenou s nájmem vyřeší za vás.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
eVisions Advertising s.r.o. (6 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama