Uzemnění prostupy a bet. pásů

Autor: Kačka a Míša (20 příspěvků)
28. 11. 2022
3 komentáře
Uzemnění prostupy a bet. pásů
Příspěvek stavebníka

Archeologický průzkum máte?

Začínající stavbou jsem zajistila stavební dozor, který nám povede stavební deník kvůli kolaudaci, a i tak nějak je člověk víc v klidu, že to někdo zkontroluje. Hned mě upozornil, jestli máme archeologický průzkum. Já ho naštěstí udělala, ale zrovna nedávno mi psal kamarád, že ho nemá a je to velký problém, tak bacha na to .

Uzemnění, prostupy a betonování pásů

Na tuto fázi byli dohromady 3 lidi. Já , rodinný přítel , který staví základové desky a jeden jeho zaměstnanec. Po vyčištění pásů jsme položili zemnící pás FeZn 30x4. Celkově jsme spotřebovali 3kluba po 25kg . Upozorňuji, není to taková sranda. Klubo mělo 25 kg. Při otevírání kluba opatrně, je to stažené a rukavice snad ani nemusím zmiňovat. Pán jej natahnul jak jedna báseň, ale pokud to budete dělat poprvé, nenechte se zmýlit na videích, jaká je to hračka, není totiž! Vše se sespojkovalo s přesahem 600 mm (min. 500 mm ) a potřelo se gumoasfaltem a podložili se aby po zalití betonem bylo zalito i pod nimi.Vyznačili jsme v pásech výšku pokaď má být beton a čekali jsme dva dny na beton .

Prostupy se udělali dle projektu mezi garáží a zádveřím z trubek KG160 (kanalizace bude z KG125) . Tuto část dělal náš známí .

Uzemnění prostupy a bet. pásůUzemnění prostupy a bet. pásů
Reklama

Zalití pásů

Po dvou dnech k nám přijela cisterna i s připraveným betonem a rukávem se začali zalíbit pásy. Ještě před příjezdem cisterny jsme zkontrolovali pásy zda do nich někde něco nespadlo a případně dočistili . Objednali jsme 40m3 a vyšlo nám to opravdu přesně ( známí nám spočítal potřebný beton na základové pásy). Typ betonu jsme měli : C16/20. Po zalití vždy se vzala ještě dřevěná lať a prošťouchal se beton aby se uvolnili bublinky a beton si správně sedl

Uzemnění prostupy a bet. pásů

Závěr

Tuto fázi jsme dělali 5 dni a po víkendu se zalejvali pásy . Nejhorší část v této fázi bylo natáhnutí zemnícího pásu opravdu to není sranda 😁.

Cena pásů:

Zemnící páska FeZn 30x4 3x25kg = 6 371 Kč

Beton 40 m3 = 84 100 Kč

Trubka KG 160 = 800 Kč

ostatní položky : 1000 Kč (kupoval známí sám)

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Kačka a Míša
Kačka a Míša (20 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací