Rozhodnutí stavět

Autor: Kačka a Míša (20 příspěvků)
12. 11. 2022
0 komentářů
Rozhodnutí stavět
Příspěvek stavebníka

Jak to vše začalo

Ahoj stavebníci všeho druhu . Jmenuji se Kačka a je mi 27 let. Pocházím z paneláku v Pardubicích . Můj přítel Míša pochází z Chrudimska a je mu 29 let . Poznali jsme se co by konkurence na balíkovce, a jak se říká, protiklady se přitahují. Před 2 lety jsme spekulovali či si pořídíme byt nebo dům . Když jsme se ohlídli, jak z bytu současně furt utíkáme ven, bylo jasno .

Stavět či koupit??

Tuto otázku jsme si kladli dost dlouho a snažili se koukat jak po hotových domech ,tak i po pozemkách .Zkušenost se stavbou jsem já neměla a přítel jen omezeně , když stavěli dům jeho rodiče bylo mu 12 let , tak si pamatoval jen spíš úpravu vnitřku. Přemýšleli jsme a spekulovali . Hotový dům je super, ale ceny šílené a chybělo tomu vždy něco . Při koupi hotového domu by tam prostě chyběla ta originalita a to mít vše jak bychom chtěli a tak jsme usilovně začali hledat pozemek.

Příprava realizace stavby

Při hledání pozemku jsme začali přemýšlet nad typem domu, jestli si necháme dům postavit apod. Rozhodli jsme se postavit dům z Ytongu a po přepočítání užší Ytong a zateplit vs. Širší Ytong a nezateplovat jsme se rozhodli pro širší Ytong 45 . Zaslali jsme náš náčrt baráku pár firem pro cenovou kalkulaci za kolik by byli schopný dům postavit. Po pár dnech nám začali chodit návrhy a nám se protáčeli panenky . Takže tudy cesta nevedla a rozhodli jsme se pro svépomocí se známým .

Se známým jsme se domluvili tak, že co zvládneme si uděláme sami a jemu vždy zavoláme týden dopředu co budeme potřebovat . Měli jsme v plánu sami připravit pozemek (vykácet stromy a vyčistit pozemek) , co se týče základové desky měli jsme v plánu si udělat druhou řadu ztraceného bednění a kanalizaci . Při hrubé stavbě nechat si založit rohy a poté pokračovat sami apod.

Reklama

Bydlet v roce 2023??

Nastěhovat se by jsme chtěli ke konci roku 2023 kdy budou hotový vnitřky a bude se dodělávat venek ( omítka , chodník , příjezdová cesta apod.)

Jako správná žena se nejvíce těším na dodělávání vnitřku , ale i třeba na skládání ytongu , že prý je to jako lego ❤️😁. Nejméně jsem se těšila na to čištění pozemku čekalo nás 96 stromů a plno keřů a nepořádku .

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Kačka a Míša
Kačka a Míša (20 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama