Pozemek

Autor: Lu+Ma (22 příspěvků)
Kategorie: Pozemek
7. 11. 2022
0 komentářů
Pozemek
Příspěvek stavebníka

První práce

Zahrada na vesnici o velikosti 1200m2 ve vlastnictví mých rodičů byla pro nás jasnou volbou. Na pozemku sice nebyla přivedena žádná síť, ale plyn, voda a kanalizace vedou v silnici hned vedle pozemku a el. vedení je nad hranicí pozemku.

Pozemek se také nachází v památkové zóně. Takže už jsem věděl, že nás bude čekat boj s památkáři. 😒

Zašel jsem za starostou obce a společně se koukli na územní plán, zda tam můžeme postavit novostavbu a jak by měla vypadat, všechno co jsem mu řekl o naší představě domu bylo z jeho strany v pořádku. Dále jsem zašel na stavební úřad, abych se pobavil o pozemku s paní, která měla obec, kde se pozemek nachází na starost. I z její strany bylo vše v pořádku. Dále záleží na památkářích, kteří řeší detaily.

Darování pozemku

V lednu 2020 jsem začal zjišťovat informace ohledně přepisu pozemku.

Jediný problém byl ten, že na kraji pozemku vedou technické sítě z domu rodičů. Rozhodli jsme se pozemek rozdělit a přepsat na mě. K tomu jsme potřebovali geometrický plán pro rozdělení pozemku, schválení žádosti o rozdělení pozemku od stavebního úřadu a darovací smlouvu a pak hurá na katastr.

Pozemek
Reklama

Geodet provedl zaměření a vypracoval geometrický plán pro rozdělení, rozdělil pozemky na dva, tím vznikl jeden o výměře 1000m2 a druhý o 200m2, kde vedou sítě rodičů, s tímto plánem jsem poslal žádost na rozdělení pozemku na stavební úřad. Když jsem měl schválení ze stavebního úřadu napsali jsme darovací smlouvu mezi mnou a rodiči a úředně ověřenou darovací smlouvu se všemi dokumenty jsme odnesli na katastrální úřad, kde vše proběhlo v pořádku a od dubna roku 2020 vlastníme pozemek pro náš baráček. 😊

Pozemek

Náklady

Název položkyCena
Katastr - vklad
2 000 Kč
Geometrický plán
5 200 Kč
Celkem7 200 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Lu+Ma
Lu+Ma (22 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama